• ···
Lækre økologiske müslistykker

Twin Peaks-inspireret Cherry Pie

 photo 1-IMG_9289_zpsd3723593.jpg

I weekenden var vi inviteret på mad hos mine forældre. Eller, inviteret er måske så meget sagt – nok nærmere inviterede vi os selv (på den måde, som man nu kun kan gøre det hos sine forældre). Beskeden fra min side var klar “Hej mor. Skal vi spise sammen lørdag? Vi tager dessert med.” Heldigvis var det et ja, så jeg gik straks på kirsebærrov hos den lokale grønthandler.

Denne kirsebærtærte er noget så amerikansk og noget så rar. Jeg har egentlig aldrig gjort det i bagte kirsebær, men smagen var fortryllende og den vakte lykke. Specielt dét stykke jeg afleverede hos min (77 år gamle) farmor, med instruksen om, at den skulle lunes inden hun smagte den.
1 time efter jeg var gået, modtog jeg en sms fra hende: “Tusinde tak for kagen. Jeg ville lige smage den, men den smagte så godt at jeg ikke nåede at varme den før den var spist :-)” – Så bliver man da lidt glad, hva?!

Cherry Pie
500 g udstenede kirsebær (jeg købte 700 g, udstenede dem og endte på ca. 550 g)

Mørdej;
150 g koldt smør
4 dl hvedemel
1/2 dl flormelis
1 æg
1 spsk vand

Tærtefyld;
500 g friske kirsebær
1/2 dl sukker
1 stang vanilje
Skal og saft af 1 citron
1 spsk marizenajævning

Start med tærtebunden. Smuldr det kolde smør med mel og flormelis. Når det har krumme-konsistens, tilsættes vand og æg. Saml ingredienserne til dejen er sammenhængene. Læg den i en skål, kom plastfilm over og stil den i køleskabet mens du forbereder fyldet.

Udsten dine kirsebær, kom dem i en gryde med sukker og marven fra vaniljestangen. Riv citronskal henover blandingen og lad kirsebærmassen få et opkog. Opløs jævneren i lidt citronsaft og hæld det ned til bærrene, rør godt til blandingen tykner. Den skal have god tyk konsistens, så den bliver skærefast ved servering.
Stil blandingen til side og lad den køle lidt.
Tag dejen ud fra køl, del den i to (den ene lidt mindre end den anden). Den store del, rulles/presses ud i dit tærtefad. Fordel kirsebærmassen udover bunden.
Rul det resterende dej ud, skær det i strimler der kan pynte tærten. Vil du have lidt glans, kan du piske lidt æg/mælk og pensle strimlerne og kanten på tærten.
Bag tærten i en forvarmet ovn (175 grader) i 30-40 minutter, til den er gylden.
Servér tærten med god vaniljeis til – jeg brugte den lækre Skyris fra Hansen.

 photo 3-IMG_9277_zpse3e99c37.jpg
 photo 2-IMG_9287_zps97a2db81.jpg

   

4

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lækre økologiske müslistykker