• ···
Skønne muffins med rabarber og hvid chokolade

Hjemmelavet chips – franske kartofler

 photo foto-64_zps8a083ca7.jpg

Traditionen tro, mødtes Christina og jeg med folkeskolevennerne i weekenden, og tog i sommerhus. Det er en årlig begivenhed som kører på sit 8. år nu. Her bruger vi massere af tid på at catche up på hinandens travle hverdag, drikke vin, spille guitar, spil, drikke os halv-rundtosset og grine en masse. I den forbindelse lavede vi hjemmelavet chips. Det var smadder lækkert, og ikke noget nogen af os har prøvet før. Dette skal siges at være uden olie på nogen måde – vi bagte dem simpelt i ovnen. På den måde kan man måske nyde dem med en anelse bedre samvittighed.

Ingredienser
Bagekartofler
Salt

Fremgangsmåde

  • Vask dine kartofler, og skær dem i tynde skiver (her brugte vi et mandolinjern, som er smadder nemt, og gør at alle kartoflerne får samme tykkelse)
  • Fordel kartoffelskiverne på et bagepapir og drys dem med salt
  • Bag dem i ovnen ved 225 grader i ca. 15-20 minutter til de er gyldne og crispy (tiden varierer alt efter ovn, så hold øje med dem)
  • Vupti, lækre chips klar. Server evt. med en god hjemmelavet dip.

 photo foto-65_zps60b31a2c.jpg

   

14

  • Karin

    De ser lækre ud, og jeg står netop og skal lave chips, derfor besøget her :)
    Men skal kartoffelskiverne være tørre, inden de kommes i ovnen ?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • omglol

      Ja :heart_eyes: :kissing_heart:

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • omglol

      Fuuuuuuuuck de er elendige!! :sweat De smager SLET ikke som rigtige chips!!!!!!
      De er fucking klamme!
      Please slet denne her :smiling_imp: :triumph:

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Frk. Brix

      Ej hvor er det en ubehagelig kommentar du kommer med der “omglol”. Hver sin smag og kan du ikke lide opskriften så kan du da i det mindste pakke din mening ind på en pæn måde eller måske komme et konstruktivt svar?

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nææh, sikke nemt!
    Jeg har lige smidt to bageplader i ovnen mens min kæreste ligger og sover til middag – det bliver han glad for at se jeg har gjort når han vågner! :-)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Orrk, hjemmelavede chips er geniale :D Jeg kan anbefale at lave dem i mikroovnen, samt bruge “blå kartofler” – de bliver SÅ fine ;)
    Lyder som en fantastisk tradition I har :)

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • smagsloejer

      Jeg prøvede at lave dem i mikroovnen – men det tog en krig! Hvordan gør du når du bruger din mikroovn til det?

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg lavede også hjemmelavet kartoffelchips i denne uge, og kan anbefale en bagespray. Det er let at fordele olien med en spray i et tyndt lag, og man undgår at der kommer for meget på :-)
    http://www.madling.dk/hjemmelavet-kartoffelchips/

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • smagsloejer

      Nu brugte vi ingen olie eller fedtstof til disse, men bagte dem på bagepapir. Men kunne forestille mig at en bagespray fordeler det meget godt :-) Det kan være jeg skal prøve det næste gang :-)

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Blev de som helt rigtige chips? Altså sprøde og lækre? ;)

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • smagsloejer

      De bliver sprøde som rigtige chips. Hold øje med dem når de laves, tag dem først ud når de er sprøde og lækre. De var et hit hos os, husk dog rigeligt med salt :-)

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Åh hvor ser de gode ud!

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Skønne muffins med rabarber og hvid chokolade