• ···
Lækkert bananbrød med valnødder og honning

Søndags Suppedasen: Cremet gulerodssuppe med ingefær

 photo 3-IMG_9617_zps959cccb4.jpg

Så er det for alvor blevet efterår igen. I morges, var første morgen i år, hvor jeg måtte finde vanterne frem – ganske vist de tynde, men alligevel. Udover lune vanter og stearinlys, betyder efterår også SUPPE. En disciplin jeg er svært glad for. Især af den blendede cremede slags. Hvis i mangler inspiration til efterårets supper, vil jeg lige minde om min lille suppemarathon fra sidste år.
10 søndage i træk, skrev jeg om nye supper – en tradition der var mægtig hyggelig, men også en krævende tidsrøver uden lige. Jeg har derfor ikke ambitioner om en fast søndagstradition dette efterår, men vil bestemt fortsat bestræbe mig på, at få prøvet en masse supper af, og få præsenteret de bedste af dem for jer. Har i nogle gode suppeideer – eller yndlingssupper jeg skal prøve?

Hvis jeg skal tippe om én god suppe fra Søndags Suppedasen, må det blive denne lækre sag – hvid suppe med porre og æble.

Nå. Fra suppenostalgi, til smuk orange gulerodssuppe. Her er Søndags Suppedasen nr. 11: Creamy gulerodssuppe med ingefær og appelsin.
… Stadig sund. Stadig SU-venlig. Stadig Søndag hos Smagsløjer!

Suppe til 4 personer
3 rødløg
2 fed hvidløg
1 kg gulerødder
2 dl røde linser
2 tsk stødt spidskommen
2 liter god grøntsagsbouillon
3 spsk frisk ingefær
1 appelsin
salt
basilikum + daggammelt brød

Skræl og hak løg og hvidløg fint. Svits dem i en stor gryde, med lidt olie.
Lad løgene få farve og tilsæt så gulerødderne, der er skrællede og skåret i chunky skiver. Lad dem få varmen et par minutter.
Tilsæt linser, spidskommen og bouillonvandet og lad hele molevitten småkoge under låg i 30-40 minutter.
Imens suppen koger, kan lidt daggammelt brød skæres i bjælker, pensles med olie og grilles i ovnen.
Blend suppen til ensartet puré og hæld tilbage i gryden. Tilsæt fintrevet ingefær og appelsinsaft. Rør godt og smag til med salt.

 photo 1-IMG_9625_zps081d9f39.jpg
 photo 2-IMG_9618_zps619309e6.jpg

   

2

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lækkert bananbrød med valnødder og honning