• ···
Nøddefragilite med skøn blåbærcreme

Citronmåne

 photo IMG_8882_zps484fd842.jpg

Måske minder citronmåne mest om gymnasielærens hadekage, den vakuumpakket fra tanken (som jeg egentlig aldrig har haft noget imod). Ikke desto mindre valgte jeg, efter at have tænkt på “projekt citronmåne” i mange år, at bage kagen i forrige weekend. Den lå lige til højrebenet med massere at økologiske citroner i køleskabet og en weekend sat af til hundepasning og læsning. Efter at jeg, for første gang, har smagt en hjemmelavet en af slagsen – må jeg tilstå, trods jeg ellers altid godt har kunne lide tankens, at den smager nu bare langt bedre.

 photo IMG_8890_zpsedf82a5e.jpg

Ingredienser
5 æg
150 g rørsukker
1/2 vaniljestang(kornene herfra)
195 g. mel
170 g. smør
1/2 citron (saften herfra)
1 1/2 citron (skal)
1 tsk bagepulver

Flourmelis
Citronsaft
Gul frugtfarv

Fremgangsmåde

  • Sukker og smør røres sammen, og et æg piskes i ét ad gangen.
  • Tilsæt nu melet samt bagepulveret og kornene fra vaniljen.
  • Kom citron saften og skal i og rør godt rundt.
  • Bag nu kagen i en springform ved 200 grader i 15-20 minutter.

 

  • Når kagen er kølet, lav en dejlig tyk glassur og kom ud over kagen. Del den i to og nyd din citronmåne med en dejlig kop kaffe.
    Velbekomme.

 

 photo IMG_8891_zpsd3bbf95c.jpg

   

6

  • Maria

    Årh en fin kage. Er helt vild med glasurens stærke farve.
    Må jeg spørge, hvor den fine tallerken er fra? :-)

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • smagsloejer

      Mange tak Maria – den smager også skønt! Tallerkenen er i noget bambusmateriale og fra Netto :-)

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Wow hvor er den flot!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Har du citronsaft i glasuren også?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ja, hjemmelavet Citronmåne er bare det bedste! Jeg bager den altid med marcipan. Det giver et godt sødt modspil til citronen, synes jeg. Elsker alle slags citron- og syrlige kager og desserter!
    Mvh Ulrika – den glade kagekone

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Elisa

    Du har måske selv tænkt tanken, men jeg synes, at det er ret lækkert (og dekorativt) at smide en håndfuld birkes i mine citronkager. Det ændrer ikke kagens smag markant, men der er noget over det. Det er bare godt :-)

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nøddefragilite med skøn blåbærcreme