• ···
Rugboller med valnødder

Nøddefragilite med skøn blåbærcreme

 photo 4-IMG_9379_zps488479ca.jpg

 photo 3-IMG_9383_zpsb6e121b2.jpg

I forbindelse med Svansø’s JAM bake event måtte vi jo en tur i køkkenet – og bevæbnet med gode råvarer og godt selskab er det jo ingen sag.
Vi blev hurtigt enige om, at vi måtte bruge noget af den lækre blåbærmarmelade – helst i en form, så man rigtig kunne se den flotte blå farve det ville give. Noget med nøddebund synes også temmelig oplagt, leverancen taget i betragtning…

Vi tryllede lidt i køkkenet, og resultatet blev denne lækre nøddefragilite. Helt perfekt til eftermiddagskaffen eller postionsanrettet med bær som afslutning på en god middag. Vi havde vidst selv fået kageoverload, så vi overlod testsmagningen til vores kageglade familier – som heldigvis var ovenud tilfredse og vendte tomlen op!

Nøddefragilité til 8 personer
150 g økologiske hasselnødder
50 g økologiske mandler
4 økologiske æggehvider
100 g flormelis
50 g økologisk rørsukker
4 spsk økologisk honning

1/2 l. økologisk piskefløde
1/2 tsk vaniljekorn
4 spsk økologisk blåbærmarmelade
2 håndfulde friske økologiske blåbær
[ovennævnte “tørre” ingredienser er naturligvis fra Svansø]

Bunden til en fragilite kan sagtens laves 1-3 dage i forvejen. Blend hasselnødder og 50 g flormelis sammen i en blender. Pisk æggehviderne godt stive og si så det resterende flormelis i blandingen – og pisk med. Vend de hakkede nødder i blandingen – det er vigtigt ikke at piske rundt, men vende nødderne i.
Beklæd to bradepander med bagepapir, og fordel nøddebundene ud derpå. Smør bundene ud i to ens rektangler. Mandlerne hakkes groft og vendes i honning, dette dryppes ud på den ene af bundene (den der bliver til toppen).
Bundene bages på 150 grader i 30 minutter – bagetiden på sådanne bunde (og i forskellige ovne) kan variere meget. Hold godt øje, hvis du ikke vil have en alt for sprød bund.

Den skønne blåbærcreme er lækker og simpel. Rør lidt vanilje i fløden og pisk til flødeskum. Vend blåbærsyltetøjet i. Smag til for mere/mindre syltetøj og vanilje.

Et par timer før servering, lægges kagen sammen. Nederste og øverste lag skal være med mandel, de miderste uden. Læg kagen sammen, skiftevis bund og creme. Sæt den på køl, den må ikke nå at miste bid, men skal blot lige have lov at sætte sig.
Vær omhyggelig når du skærer ud. Dette trin voldte os en smule problemer, fragilite betyder skrøbelighed – et faktum der godt kan besværliggøre udskæringen en smule…

Nyd kagen med godt selskab og god kaffe! Velbekomme :-)

 photo 1-IMG_9394_zps6f896c03.jpg

KONKURRENCE
Men kære læsere, I kan jo også vinde den lækre goodiebag, fyldt med lækre økologiske sager.

Alt i skal gøre for at vinde den, er at like vores kage inde på SVANSØ’s facebook, og så lægge en kommentar til indlægget,  så trækker vi lod blandt jer alle (vinderen vil altså blive kontaktet via mail)

Opskrifterne kommer op på SVANSØ’s facebook, så husk endelig at kigge med – og I kan altid følge med på SMAGSLØJER’s egen facebook, og hvis I ikke allerede liker derinde så skynd jer at klik forbi – her opdatere vi jævnligt med opskrifter og events. 

Konkurrencen er afholdt. photo 6-IMG_9358_zps9ce7744f.jpg

 photo 8af69f90-811e-4323-bbf6-3e8d1f180e4c_zpsab1f82fa.jpg
   

22

  • Gitte Baatz Kristensen

    Super lækker kage. Havde dog svært ved at få nøddebunden af bagepapiret

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maria Ishøy

    Mums , den skal da helt klart prøves

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • wow elsker blåbær så den her kage skal jeg da bestemt snart afprøve i eget køkken :)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • birgitte kjeldsen

    Den ser rigtig dejlig ud…mums …den må jeg vist prøve at lav først kommende lejlighed :)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille Gundestrup

    Mums., den ser lækker ud.!
    Ved bare ikke om jeg ‘tør’ springe ud i det og lave den til min datters fødselsdag

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maiken Henrichsen

    Skal helt sikkert afprøves. Er gemt

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • pia sroka

    Den kan ser virkelig lækker ud,den vil jeg gerne sætte tænderne i. :)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Elisabeth Mortensen

    stemt! håber i vinder, den ser rigtig god ud, hvem elsker ik nødder og blåbær i en lækker kombi :)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Charlotte

    Hej!
    Synes det lyder som en rigtig velsmagende kage, som jeg gerne vil prøve snarest!! Når man både elsker nøddefragilite og blåbærmarmelade, så må det da være en must-bake kage!! :-D

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anita Nielsen

    Tror da vidst liiiige jeg bliver nødt til at prøve denne kage af en dag! :)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pia Andersen

    Mums ser så lækker ud

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Frederikke Rasmussen

    Det ser lækkert ud :)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • kathrine ø

    Denne kage fik min stemme, ser rigtig lækker ud!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Trine Knudsen

    Ih, hvor ser den god ud! Fragilité er og bliver min absolutte yndlings-kage og det er da så smart, at “snyde” med en lækker marmelade til cremen. Tak for idéen, det må gøres efter.

    xx Trine

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jane D

    HAPS! Det lyder lækkert. Jeg skal have gæster på søndag og den passer perfekt til mit kagebord.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla H

    Hold da op det ser lækkert ud :) Er der et alternetiv til nødderne, da jeg har en i famlien med nøddeallergi og jeg tænker ikke at gå efter at få hende på sygehuset ;)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Simone Nielsen

    Den ser god ud. Jeg vil gerne deltage, og har liket deres facebookside. :)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne-Sofie Vedel

    WOW piger, i formår at det bare altid ser lækkert ud, og man får straks til at prøve selv :)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Signe Kristensen

    fandt den! lækkert!
    gode nødder (y)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hannah Kristensen

    Mmmmmm

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise Jørgensen

    Hold nu, hvor ser den bare alt for lækker ud. Du skal helt sikkert få min stemme!

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Rugboller med valnødder