Rugboller med valnødder

Forleden dag da vejret indbød til indendørs tid og hygge – bagte jeg disse, hvis jeg selv skal sige det, rimelig lækre boller med hakkede valnødder. De blev bløde og lækre og med bid fra både rugmelet og nødderne. Helt perfekte når de er lune med en skive ost og en kop kaffe. Jeg elsker valnøddeboller, men man kan jo komme hvilke som helst nødder i. I hvertfald er det en smadder nem og hurtig opskrift, på nogle lækre boller.
Ingredienser
200 g. groft rugmel
500 g. hvedemel
55 g. hakkede valnødder
5 dl. vand
50 g. gær
2-3 tsk. salt
Fremgangsmåde
- Rør gær ud i vandet
- Tilsæt salt og valnødderne
- Tilsæt melet lidt af gangen, og ælt til dejen er samlet og fin
- Lad dejen hæve 1 time med klæde over sig
- Tril dejen til små boller og kom dem på en bagplade
- Lad bollerne hæve i 20-30 minutter
- Her valgte jeg at drysse mel henover bollerne
- Bag boller ved 200 grader (varmluft) i ca. 12 minutter.
Mmmh, nogle virkelig lækre boller! Og hvor er det også dejligt, at de er så nemme. Det er helt sikkert ikke sidste gang, jeg har bagt dem! :-)