Nemme sunde paleo muffins

Rugboller med valnødder

 photo IMG_8828_zpsedc5a92b.jpg

Forleden dag da vejret indbød til indendørs tid og hygge – bagte jeg disse, hvis jeg selv skal sige det, rimelig lækre boller med hakkede valnødder. De blev bløde og lækre og med bid fra både rugmelet og nødderne. Helt perfekte når de er lune med en skive ost og en kop kaffe. Jeg elsker valnøddeboller, men man kan jo komme hvilke som helst nødder i. I hvertfald er det en smadder nem og hurtig opskrift, på nogle lækre boller.

 

 photo IMG_8830_zps9eb80160.jpg

Ingredienser
200 g. groft rugmel
500 g. hvedemel
55 g. hakkede valnødder
5 dl. vand
50 g. gær
2-3 tsk. salt

Fremgangsmåde

    • Rør gær ud i vandet
    • Tilsæt salt og valnødderne
    • Tilsæt melet lidt af gangen, og ælt til dejen er samlet og fin
    • Lad dejen hæve 1 time med klæde over sig
    • Tril dejen til små boller og kom dem på en bagplade
    • Lad bollerne hæve i 20-30 minutter
    • Her valgte jeg at drysse mel henover bollerne
    • Bag boller ved 200 grader (varmluft) i ca. 12 minutter.

 photo IMG_8832_zps93d3d942.jpg

3 kommentarer

  • Laura

    Mmmh, nogle virkelig lækre boller! Og hvor er det også dejligt, at de er så nemme. Det er helt sikkert ikke sidste gang, jeg har bagt dem! :-)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Trine Greve

    De ser super lækre ud! Dem vil jeg bestemt prøve :) tak for opskriften og en skøn mad blog :)

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • smagsloejer

      Ih, tusinde tak! De er også smadder gode, hvis jeg selv skal sige det ;-) God dag! :-D

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nemme sunde paleo muffins