• ···
Vinder af SVANSØ goodiebag

Søde buttede græskarpandekager

 photo 3-IMG_9844_zps58f6b6b5.jpg

På sådan en regnfuld efterårsmorgen, er det vidst tid til en sød opskrift. En opskrift der minder om efterårsferie, kastanjedyr og stearinlys…

De af jer, der følger med på Instagram opdagede nok, at der i går, blev skruet lidt op for morgenhyggen. Vi fejrede fødselsdag herhjemme, og familien var derfor inviteret på brunch.
En af brunchklassikerne er selvfølgelig pandekager. Jeg plejer at undlade for meget mel og sukker, og søde mine pandekager med banan – og da hokkaidogræskar har samme sødme og konsistens (i bagt tilstand), var dén idé skabt.

De lysebrune pandekager var et hit på brunchbordet, og da de er smadder nemme, forholdsvis sunde og dejlig efterårsagtige, skal i da straks have opskriften!

Brunchpandekager med græskar
1 stor portion, 20 små pandekager

1/2 hokkaidogræskar
3 tsk stødt kanel
2 æg
1 tsk stødt muskatnød
1 tsk stødt ingefær
1 tsk bagepulver
1 dl hvedemel
1/2 dl mælk

Har du et halvt græskar liggende, er det bonus. Hvis ikke, bager du et helt, og bruger den anden halvdel til brød, muffins eller andet i den dur.
Tænd ovnen, og bag et græskar på 200 grader varmluft, i 40-45 minutter. Lad græskaret køle lidt af, halver det, skrab kernerne ud og mos så kødet med en gaffel.
Kom græskarmosen i en skål og tilsæt så krydderierne og bagepulveren. Rør godt. Tilsæt æg, pisk med en elpisker.
Kom mel og mælk i, og sørg for, at alt er pisket sammen til en glat pandekagedej.
Steg pandekagerne i små størrelser, i lidt fedtstof på en brænd varm pande. De er lidt tid om at sætte sig, så hav lidt tålmodighed, og lad dem få nogle minutter på hver side.

Servér pandekagerne med din yndlingstopping. Jeg brugte honning, nødder og bær. Lidt græsk yoghurt og valnødder ville heller ikke være værst…
Velbekomme :-)
 photo 2-IMG_9848_zps1a25ff5b.jpg

   

4

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vinder af SVANSØ goodiebag