• ···
Husk lige... sneboldene med kokos & lime

Husk lige… risengrøden

Her i december måned, har vi lavet en “husk lige…”  med juleopskrifter fra de sidste par år. For husker I for eksempel opskriften på de BEDSTE pebernødder, de hjemmelavede æbleskiver eller smagsløjers version af snebolde… nej, vel? Vi genopfrisker de sidste par års skønne juleopskrifter gennem december måned.

Så husk lige risengrøden ♥

 photo 1-IMG_7661_zpsd36b901a.jpg

23.12.2012
Hos os, er den helt store risengrødsaften lillejuleaften, d. 23. december. En aften med juletræspyntning, risengrødskogning og forventningsfuld snak og grin.

Der er nu kun én måned til, så jeg tænker at en god traditionel risengrødsopskrift må være på sin plads. 
Risengrød har, for mit vedkommende, altid været en bestillingsvare, der udelukkende er blevet spist hos mor – da jeg altid har troet, at den eneste måde at lave den på, var at have en lang fridag til rådighed, så grøden rigtig kunne stå og sætte sig under dynen i flere timer…
Der viste sig imidlertid at være alternativer, og efter jeg opdagede dét, har risengrød været fast inventar på madplanen – det er jo kun (optakt til) jul én gang om året! 

Ingredienser
(2-3 pers.)
1 liter mælk – let eller sød
250 gram grødris
2 dl vand
1/2 tsk salt
Et nip vaniljepulver/halv vaniljestang
+ kanelsukker

Fremgangsmåde
Kom ris og vand i en mellemstor gryde, lad det koge op, under jævnlig omrøring. Lad det koge et par minutter, så risene får suget al vandet til sig. Tilsæt så mælken og lidt vanilje, og lad også dét nå lige til kogepunktet, hvorefter du skrurer godt ned for varmen. Lad nu risengrøden simre under låg i 40 minutter – rør hver 5-10. minut, og smag til sidst til med lidt salt. Husk at få vaniljestangen op, hvis du brugte sådan én.
Servér med kanelsukker og en lille smørklat – gerne til lyden af 
“Det er risengrød, der gør næsen rød – og kanel bli’r strøed, 

det gør skorpen sprød, grød skal være blød og ikke tør…”

 photo 1-Opdateretfornylig15_zpsceb6499d.jpg

   

4

  • Her stod den på risengrød så sent som i går :-) … jeg laver den i microovn, for så slipper jeg for at passe på med at det koger over, brænder på osv. – konsistensen er helt den samme som en almindelig kogt, så det kan anbefales :-)

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • smagsloejer

      Det var da smart! Ligger ikke inde med en micro, men snedigt. Hvor længe giver du den og skal du ikke lave små portioner ad gangen så? :-)

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Hmm! Altid godt at poste en kommentar to gange …sorry :-( … Opskriften her har jeg fra bagsiden af PAMA Grødris:
      4 dl vand
      2 dl grødris
      ½ tsk salt
      6 dl mælk

      Bland vand, ris og salt i en skål med høj kant. Dæk skålen til og kog blandingen ved højeste effekt i 5 min. Forsæt kogningen ved lav effekt i 4-5 min. Tilsæt mælken og rør rundt. Dæk ikke skålen til! Fortsæt kogningen ved højeste effekt i 4 min. Kog grøden færdig ved lav effekt i 30-35 min. Spæd evt. med lidt mere mælk, hvis grøden bliver for stiv.

      Det er genialt, hvis man ikke vælger “høkasse”-metoden :-)

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Her stod den på risengrød så sent som i går … og jeg laver den i microovn … Ingen forskel i konsistens, og den passer sig selv :-)

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Husk lige... sneboldene med kokos & lime