• ···
3. søndag i advent - konkurrencetid! Vind endnu en smart sag fra Tassimo

Husk lige… sneboldene med kokos & lime

Her i december måned, har vi lavet en “husk lige…”  med juleopskrifter fra de sidste par år. For husker I for eksempel opskriften på de BEDSTE pebernødder, de hjemmelavede æbleskiver eller smagsløjers version af snebolde… nej, vel? Vi genopfrisker de sidste par års skønne juleopskrifter gennem december måned.

Så husk lige sneboldene med kokos og lime ♥

 photo 1-IMG_7987_zpsb9fe4c68.jpg

Ingredienser
(20-25 stk)
150 g kokosmel
100 g flormelis
1 tsk vaniljesukker
1 usprøjtet lime
1 dl piskefløde (knapt)
Pynt: 200 g chokolade (hvid eller mørk) og kokosmel

Fremgangsmåde
Kokosmel, flormelis, vanilje og limeskal blendes til finere mel på en blender/foodprocessor. Tilsæt så saft fra 1/2 lime og fløde – tilsæt fløden lidt ad gangen, så du ikke ender op med en alt for klæg masse. Form massen til små bolde, læg dem på køl en times tid. Vend boldene i smeltet chokolade og tril dem så i kokos.
Sneboldene opbevares køligt i en kagedåse, og nydes til en god kop kaffe eller the.

 photo 2-IMG_7980_zpsa7a41eaa.jpg

 photo 3-IMG_7964_zpscd93eb4f.jpg

   

10

  • Lisa

    Har du et fif til, hvordan man nemmest vender dem i chokolade, uden det er ud over det hele og der kommer fingeraftryk på dem? :)

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • smagsloejer

      Altså man kan ikke se aftryk på dem, når de rulles i kokos jo – men jeg plejer at bruge en gaffel. Lægge kuglen på en gaffel og vende den i chokoladen. Og lade dem tørre på bagepapir.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lisa

    Hvordan vender man nemmest kuglerne i chokoladen uden, det er ud over det hele og der kommer fingeraftryk på dem? :)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christina

    Dem ville jeg have lavet sidste år men det blev aldrig til noget. I år skal jeg altså have dem lavet. De lyder så lækre. Hvor længe mon de kan holde sig? Og skal de opbevares i køleskabet ? :)

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • smagsloejer

      Lyder dejligt Christina. De er også lækre! I år bliver det mig, der ikke når noget som helst…
      En uges tid i køleskab :-)

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christina

    Uh den ville jeg også have lavet sidste år, men fik det aldrig gjort. I år SKAL det være. Men hvor længe mon de kan holde sig? Jeg tænker på hvornår jeg kan lave dem inden de skal spises :) og skal de opbevares i køleskabet? :)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • De ser bare lækre ud – elsker både kokos og lime, så de må være aldeles herlige :D

    – Anne

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • De ser lækre ud.. Tak for opskriften:)

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

3. søndag i advent - konkurrencetid! Vind endnu en smart sag fra Tassimo