Fuldstændig fabelagtige boller

De lækreste friske forårsruller

 photo foto1_zps7eec1f95.jpg

Jeg elsker friske forårsruller, faktisk synes jeg meget bedre om disse end de “rigtige” forårsruller. De er ekstremt nemme at lave, og det er absolut kun fantasien som sætter grænserne for indholdet. Dog har rispapir i lang tid virket afskrækkende på mig, derfor har jeg ikke spist forårsrullerne i lang tid. Men forleden dag, tog jeg kampen op, og fandt faktisk en helt god taktik, og endte med (hvis jeg selv skal sige det) at takle det helt godt!

Jeg har før stået og skyllet dem under vandhanen, i hvad der synes at være evigheder, til de var klar til brug, jeg har lagt rispapiret dobbelt for at det var nemmere at arbejde med og så videre, og så videre…
Men noget så simpelt, som at ligge dem i blød i en tærteform (som lige præcis har den rette størrelse) endte med at gøre det til en leg! og HURRA for det, jeg har nu spist det intet mindre end 5 gange siden.

 photo foto3_zps4bfe262b.jpg
Ingredienser
(2 pers.)
6 stk. rispapir
2 gulerødder i stave
1/2 agurk i stave
Friske spinatblade
Bønnespirer
Avocado
Stegt kylling i strimler

Sur sød chilisovs

Fremgangsmåde

Skær alle grøntsagerne samt kyllingen i skiver, og hav det liggende klart til brug. Læg ét stykke rispapir af gangen bløde op i vand (her er tærteformen genial.) Når rispapiret er blød op, tages det op af vandet og lægges på et spækbræt.
Kom herefter fyldet i, og rul så først siderne ind mod midten, og rul herefter forårsrullen. Lad den ligge på en tallerken i 5 minutter, så den ikke er helt våd. Lav alle forårsrullerne, og server med den obligatoriske sur sød chilisovs.

Velbekomme.

 photo foto4_zps08d8dfc7.jpg
 

11 kommentarer

 • Hvor ser de bare gode ud! Jeg elsker friske forårsruller, men det går altid galt for mig når jeg skal lave dem, haha mig og rispapir er bare ikke gode venner!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marianna

  Yes! Jeg gør præcis som dig, lægger dem i blød i en tærteform – også når jeg har gæster til saml/selv versionen. Så skal man bare huske at lægge ny i hver gang man fisker en op. Der skal være flow nemlig. :) Elsker springrolls og bliver seriøst aldrig træt at dem! Kan godt lide dem med rejer i, enten små stegt lidt og med chili/lime på, eller de store sushi-rejer fra en asiatisk købmand. Det er også et hit at putte mango og koriander i + rive ingefær/hvidløg ned i soya til dip. En anden dip jeg bruger er crunchy peanutbutter rørt smooth med kogende vand. Vildt lækkert at putte lidt i inden man ruller dem. Nu er jeg sulten, øv ;)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • smagsloejer

   Mmm! Det lyder også vildt godt. Blev også selv helt sulten nu. ELSKER også koriander, men der er mange som ikke kan lide det. Så jeg bruger det ikke så tit. Skal helt sikkert prøve den dip der. Tak for tip! :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mmm, det ser lækkert ud med de dér store skiver avocado i – bliver helt sulten! :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • smagsloejer

   Det er altså også så lækkert. Jeg elsker avocado, så der bliver nemlig skåret ekstra tykke skiver:-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  Jeg lavede faktisk det selv samme, som en utraditionel forret i tirsdags :D De fleste var vilde med det, dog lidt brok over at rispapiret føltes som en ballon at have i munden..

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • smagsloejer

   Ha ha, som en ballon. Den har jeg ikke hørt før – men ja hvorfor ikke:-D

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Noreen

  Hvor lækkert. Jeg lavede også lignede hvor jeg også kom peberfrugter i. Fik opskriften af min sviger og svigerinde. Jeg havde marineret kylling i citron og galanga. Smagte såååå lækkert. Har du gjort noget med bønnespirre? Tænker st de jo er bitre.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • smagsloejer

   Mm, det lyder også smadder lækkert med marineret kylling. Det er jo kun fantastien der sætter grænser for de her fætre. Jeg gjorde intet ved bønnespirrerne, jeg elsker dem rå:-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mmm jeg elsker friske vietnamesiske ruller :)

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fuldstændig fabelagtige boller