Glimt fra SMAGSLØJERS Januar

Bagt avocado med æg og tomatsalsa

 photo 6-IMG_0027_zps86788804.jpg

Nå. Så er det saftsusemig blevet mandag igen. En mandag hvor vi, efter lang stilhed, kravler ud af vores hi.
En mørk og kold én af slagsen, og en ret speciel en for mig, da jeg i dag har første arbejdsdag i voksenlivet. 

Efter to rare ugers ferie, er jeg klar til at erobre verden. Mere eller mindre…

Mandagen er også særlig fordi, jeg skal finde ud af, hvordan jeg kringler min morgenmad fremover (first world problems, i know). Jeg skal til at stå op omkring kl 5 (plus/minus), for derefter at bruge 5 kvarter på transport. Min logik siger mig, at laver jeg lækker morgenmad kl 5.15 skal jeg; 1. før op. 2. have noget at spise igen omkring kl 9… Jeg har overvejet at spise i toget – men det er ikke hammer charmerende og hvad spiser man on the go? Jeg overvejer at droppe morgenmaden og snacke grøntsager om formiddagen. Er der nogle pendlere på linjen med et godt tip eller to??

——-

Det var ikke mine morgenmadsspekulationer det skulle dreje sig om. I min ferie bagte jeg denne avocado og spiste den med lidt mild tomatsalsa til.
Umiddelbar er det ikke min smag i morgentimerne, men egner sig bedre til middag. Det smager skønt, avocadoen mister lidt smag, men går hammer godt i spænd med det lækre æg.
Og så er det simpelt!

1/2 avocado
1 lille æg
1 nip flagesalt

3 solmodne små tomater
2-3 løgringe
frisk basilikum
1 tsk olie + 1 tsk honning

Udhul avocadoen lidt ekstra afhængig af æggets størrelse. Slå ægget ud og bag i ovnen 12-15 minutter.
Lav salsaen imens. Hak og pil. Rør den nemme dressing sammen og vend tomaterne deri. Drys med lidt krydderier, hvis du synes.

 photo 7-IMG_0031_zps0457a7f0.jpg

11 kommentarer

 • Hvor ser det godt ud!
  Da jeg skulle i praktik (Aalborg – Skagen, aka 2,5 timers transport ink, 15 transport med cykel til/fra stationen, hver vej… og med mødetid kl. 8) stod jeg på med to termokrus – et med havregrød, hakkede mandler, kanel og lun jordbærkompot på toppen og et med kaffe – så kunne jeg spise i toget midtvejs ved en 7 tiden,. Ikke just stylish men praktisk nok :p Så spiste jeg igen omkring 9.30

  – Anne

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Simone

  Da jeg pendlede klokken tidligt om morgenen, drak jeg altid en drikkeskyr i bussen :) Jeg bliver sur og irritabel, hvis jeg ikke får noget i maven om morgenen, så drikkeskyr var den bedste løsning :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Morten

  Det ser genialt ud det der ! kunne være perfekt om morgenen (når ikke man skal op midt om natten).
  Skal lige høre, blev det blødt eller hårdt det æg der ved 12-15 min ?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Morten

  Det ser genialt ud det der, kunne være perfekt om morgenen. (når ikke man skal op midt om natten)
  Skal lige høre bliver ægget blødt eller hårdt ved 12-15 min i ovnen ?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det var da en god idé! Det vil jeg prøve snart – jeg tror dog sagtens, at det kan fungere som morgenmad for mig, men det er nok en smagssag :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jenny

  Jeg træner hver morgen fra 6.30 til 7.30. Jeg spiser lidt gulerødder inden, og så har jeg kold grød med i en dåse, som jeg spiser på arbejdet

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Uh, det er hårdt! Havde en periode hvor jeg stod op kl 4.40, men jeg fandt ret hurtigt ud af, at jeg virkelig havde behov for at få et eller andet ned inden jeg tog afsted. Min løsning var noget helt almindeligt neutral yoghurt, bare en skål og uden andet. Ikke skyr eller græsk yoghurt, det synes jeg der kan være lidt for tørt nærmest. Men den økologiske neutral yoghurt fra Naturmælk er virkelig god!
  Ellers så havde jeg en kæmpe pose med gulerødder, agurk og andet godt og mættende, samt en masse frugt – både til togturen derhen (1,5 timer) og hjem igen. Så slipper man for den fedtede emballage og andet skrald. Og ellers en god mættende frokost, jeg blev rigtig glad for en speltkernesalat med feta og andre gode sager i. Så kunne jeg spise lidt af den i den første pause, og på den måde holde helt indtil frokost. Det er hårdt og kræver lidt planlægning, men hvis man først får det kørt ind som en vane går det jo meget fint :) Og tillykke med det! Og hvis du finder på nogle gode madpakkeideer, så er jeg lutter øre! :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Uh.. Det problem har jeg bokset med, da jeg var langdistancependler.
  Jeg endte hurtigt med at droppe morgenmaden hjemme, for at kunne snooze/sove 5-10 min længere end til 4:30 hvor vækkeuret pippede.

  Jeg spiste (kedelige) klappere, eller havde yogurt/fromage frais/skyr med frugtfyld og havregryn med i toget eller smoothie i en god beholder. Del evt. morgenmaden op, så du spiser lidt i toget og igen noget til engang ud på formiddagen.
  For der er uhyggelig langt til frokost, når man spiser morgenmad før kl. 6.
  Hvis du vælger et lille måltid under togturen, får du lidt tid til at slappe helt af inden du møder på arbejde.

  Hvis du også er sent hjemme, så er planlægning af aftensmaden utrolig vigtig, for er man træt når man kommer hjem, så er det meget let at falde for nemme og ikke altid pokkers sunde løsninger.

  – og så tillykke med jobbet.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • smagsloejer

   Har overvejet samme løsninger som dig, sacha, men kan ikke helt overskue fedtet smoothie/skyr emballage bagefter. Måske jeg må dele det op, som dig.
   Du har helt ret mht aftensmad, er også blevet striks med tilrettelagt madplan :-)

   Tak for tip og kommentar :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det ser vildt lækkert ud:)

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Glimt fra SMAGSLØJERS Januar