• ···
Bagt avocado med æg og tomatsalsa

Sprøde og lækre saltmandler

 photo 4-IMG_0017_zps244fde5b.jpg

Det er lidt som om, at enhver madblogger med respekt for sig selv, har tippet om verdens bedste snack; Saltmandler. Mandler i saltbad. Snackmandler… Kært barn…

Den stime vil vi da gerne med i, så uanset om i kender mandlerne eller ej, skal i ikke snydes for opskriften. Mandlerne ser jo ikke prangende ud i sig selv. Men når de saltes og bages, er det altså sød (eller salt) musik at sætte tænderne i dem. 
Den der luftige sprøde nøddesmag, når mandlerne er bagt perfekt. Mums, dem er i altså nødt til at prøve. 
Lav hellere en stor portion når du er igang. De ryger forbandet hurtigt. 

2 syltetøjsglas med mandler
300 g mandler – af god kvalitet. ikke små og vindtørre
5 spsk god salt – jeg bruger syde- eller flagesalt (du kan tilføke krydder- eller urtesalt efter behag)
3 dl kogende vand

Kom mandlerne i en skål. Drys salt nedover. Hæld det kogte vand over og rør lidt, til saltet er opløst. Lad mandlerne trække mellem 15 og 30 minutter.
Forvarm ovnen imens – 150 grader skal den ha’.
Befri mandlerne for vand og spred dem på en beklædt bageplade. Drys evt lidt ekstra salt på. Bag i ovnen i 20-30 minutter. Hold øje, vend lidt rundt og smag hvornår det rigtige “knæk” er der.

 photo 5-IMG_0025_zps2321f093.jpg

 photo 8af69f90-811e-4323-bbf6-3e8d1f180e4c_zpsab1f82fa.jpg
   

2

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bagt avocado med æg og tomatsalsa