Lagkagehusets populære kanelgifler

Velkommen tilbage allesammen. Lad os starte foråret her på bloggen, med en klassiker over dem alle…
For jeg har altså én særlig svaghed når det kommer til det søde køkken. Det er kanel. Det kan jo puttes i alt tænkeligt, og smager hammer godt.
En anden svaghed jeg har, er pæne bagetillæg. Dem der engang imellem følger med diverse magasiner – dem, hvor der er kræset for opfindsomhed og visualitet.
I et lækkert bagetillæg, fandt jeg sidste år, opskriften på de dejligste kanelgifler. Opskriften stammer fra lagkagehuset og disse kopier er præcis ligeså gode, hvis ikke bedre.
Jeg har smovset en del af disse. Først som go-to-kit på gåtur i forårssolen, senere som pitstop i en travl aftenvagt og sidst, i optøet tilstand fra fryseren.
I skal ikke snydes, her er opskriften – tyvstjålet fra BageLiv, tyvstjålet fra Lagkagehuset.
Kanelgifler, 20 stk.
Gærdej:
1 1/2 dl vand
35 g gær
35 g sukker
1 tsk salt
1 tsk kardemomme
1 æg
400 g hvedemel
35 g blødt smør
Remonce:
200 g smør
200 g sukker
3 tsk kanel
Creme:
2 dl mælk
3 spsk majsstivelse
2 æggeblommer
2 spsk sukker
Korn af 1/2 vaniljestang
1 æg til pensling.
Opløs gær i vand, tilsæt sukker og salt. Rør dejen sammen som vanligt. Dejen bliver hurtig blank og smidig, og er som en drøm at arbejde med.
Sæt dejen til hævning i en overdækket skål. Lad den hæve en time eller to.
Imens kan du lave remoncen. Blød smør røres op ed sukker og kanel.
Ligeledes kan cremen laves. Cremen der gør disse gifler til lidt mere end en ordinær snegl.
Rør lidt mælk sammen med maizena til en lille slat jævning. Kom æggeblommer, sukker, vanilje og det resterende mælk i en gryde og kog det langsomt op under omrøring. Tilsæt jævningen lidt efter lidt, og lad cremen koge ind i et par minutter. Lad cremen køle af.
Del dejen i to dele på et meldrysset bord. Rul ud i to rektangler. Fordel remonce på dejstykkerne, næsten ud til kanten. Fordel derefter cremen ovenpå. Fold siderne ind på den lange led, så de lapper over på midten og ligger i tre lag. Klap på hver stang, og sørg for, at de er så faste som muligt, da en del af fyldet godt kan finde på at flyde udenfor ved bagning. Skær giflerne ud, fordel dem på en beklædt bageplade.
Lad dem efterhæve i en halv time og pensel derefter med pisket æg.
Giflerne skal bages i 9-10 minutter ved 210 grader.
Hvis du bager disse lækre gifler, må du endelig vise dem frem på Instagram. Hashtag “smagsloejer” eller tag os i en kommentar ;-)
Bagt og smager helt fantastisk – det meste af fyldet røg dog ud. Har du erfaringer med at lade dem hæve på køl og så direkte derfra i ovnen – ville det kunne holde på remoncen mon? Mvh Henrietta