• ···
Køkkenet åbner snart igen

Lagkagehusets populære kanelgifler

 photo 8-blogapril022_zps55edd0c3.jpg

Velkommen tilbage allesammen. Lad os starte foråret her på bloggen, med en klassiker over dem alle…
For jeg har altså én særlig svaghed når det kommer til det søde køkken. Det er kanel. Det kan jo puttes i alt tænkeligt, og smager hammer godt.
En anden svaghed jeg har, er pæne bagetillæg. Dem der engang imellem følger med diverse magasiner – dem, hvor der er kræset for opfindsomhed og visualitet. 

I et lækkert bagetillæg, fandt jeg sidste år, opskriften på de dejligste kanelgifler. Opskriften  stammer fra lagkagehuset og disse kopier er præcis ligeså gode, hvis ikke bedre.

 photo 7-blogapril021_zps1ba73bab.jpg

Jeg har smovset en del af disse. Først som go-to-kit på gåtur i forårssolen, senere som pitstop i en travl aftenvagt og sidst, i optøet tilstand fra fryseren. 
I skal ikke snydes, her er opskriften – tyvstjålet fra BageLiv, tyvstjålet fra Lagkagehuset. 

Kanelgifler, 20 stk.

Gærdej:
1 1/2 dl vand
35 g gær
35 g sukker
1 tsk salt
1 tsk kardemomme
1 æg
400 g hvedemel
35 g blødt smør

Remonce:
200 g smør
200 g sukker
3 tsk kanel

Creme:
2 dl mælk
3 spsk majsstivelse
2 æggeblommer
2 spsk sukker
Korn af 1/2 vaniljestang

1 æg til pensling.

Opløs gær i vand, tilsæt sukker og salt. Rør dejen sammen som vanligt. Dejen bliver hurtig blank og smidig, og er som en drøm at arbejde med.
Sæt dejen til hævning i en overdækket skål. Lad den hæve en time eller to.
Imens kan du lave remoncen. Blød smør røres op ed sukker og kanel.
Ligeledes kan cremen laves. Cremen der gør disse gifler til lidt mere end en ordinær snegl.
Rør lidt mælk sammen med maizena til en lille slat jævning. Kom æggeblommer, sukker, vanilje og det resterende mælk i en gryde og kog det langsomt op under omrøring. Tilsæt jævningen lidt efter lidt, og lad cremen koge ind i et par minutter. Lad cremen køle af.

Del dejen i to dele på et meldrysset bord. Rul ud i to rektangler. Fordel remonce på dejstykkerne, næsten ud til kanten. Fordel derefter cremen ovenpå. Fold siderne ind på den lange led, så de lapper over på midten og ligger i tre lag. Klap på hver stang, og sørg for, at de er så faste som muligt, da en del af fyldet godt kan finde på at flyde udenfor ved bagning. Skær giflerne ud, fordel dem på en beklædt bageplade.
Lad dem efterhæve i en halv time og pensel derefter med pisket æg.
Giflerne skal bages i 9-10 minutter ved 210 grader.

Hvis du bager disse lækre gifler, må du endelig vise dem frem på Instagram. Hashtag “smagsloejer” eller tag os i en kommentar ;-)

 photo 3-blogapril013_zps2191f34a.jpg
 photo 4-blogapril015_zps8f454515.jpg

   

7

  • Henrik

    Det kan godt være det bare er mig, men en fremgangsmåde, der blot siger ” Fold siderne ind på den lange led, så de lapper over på midten og ligger i tre lag.” gør mig en kende forvirret. Da jeg nu har prøvet at lave dem, gør ovenstående beskrivelse, at de automatisk kommer til at ligge med bunden i vejret. Og når jeg så skal vende dem (med halv-flydende fyld i) for at putte dem på bageplade, ja, så ligger al fyldet på bordet….lidt billeder af fremgangsmåden vil være ønskværdigt.
    Derudover – 3 spsk majsstivelse til cremen? Vil du have beton? Jeg brugte 2 tsk, og det var rigeligt til at få en fast creme.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Marie Lundholm

    Mums, de ser gode ud – gemmer lige opskriften.
    Sikke en fin header, I har fået :-)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Fedt, at I er tilbage! Jeg har manglet jeres indlæg! ;) Og jeres nye layout er simpelthen så kønt og forårsagtigt!

    Når jeg går i det søde køkken, er kanel klart også en af favoritterne. Mit blognavn hentyder nok lidt til det ;) I hvert fald tak for opskriften, og “velkommen tilbage”!

    // Nadja

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • SMAGSLØJER

      Ih, hvor skønt at høre. Tak for dit fine kompliment. Dejligt vi ikke er de eneste der synes det er hyggeligt og forårsagtigt :-)
      Mm, ja kanel er en favorit. Vi må straks ind og lure på din blog :-)

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Åhr hvor er det fedt at I er tilbage. Nu skal der laves gifler. Glæder mig til jeres næste mange indlæg. :)

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • SMAGSLØJER

      Tusinde tak for velkomst tilbage, Johanne. Vi er også glade for at være tilbage igen.
      Rigtig god dag til dig :-)

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Køkkenet åbner snart igen