Choko-shake

Glimt fra en madelskers yndlings-uge

Mine sidste  10 dage, har budt på umådelig meget mad. Mast ind efter arbejde, mestendels i solen, og hele tiden med søde mennesker der får mig til at grine. Ret god hverdag skruet sammen, for sådan en madelsker som mig. 

Ingen af delene egner sig til særskilte indlæg – men hvis du er frisk på madglimt med iPhone og små søde anbefalinger, synes jeg at du skal blive hængene… 

 photo blog1_zps4d3d5992.jpg
10.06 nød jeg en tiltrængt fridag – jeg startede dagen med en løbetur i solen, og brugte formiddagen på altanen med ovenstående… Helt simpel morgenmad i sommerfine farver.

11.06 spiste jeg med mine bedste barndomsveninder. Vi spiste på Foderbrættet, som fortjener en klar anbefaling. Jeg har intet billede til at underbygge min påstand, da belysningen er meget dunkel og telefonen blev i tasken. Søg på #foderbrættet på Instagram og bliv overbevist. Jeg kan fremhæve den gode service, de kolde pilsnere og den lækre hotter med tempurastegt torsk!

 photo blog14_zpscb2c78aa.jpg
12.06 var der rester i køleskabet. Som barn hadede jeg “tøm-køleskabet”, men lige i torsdags var der nok forskellighed til et ganske godt og let måltid…

 photo blog15_zps709eaf5e.jpg
13.06 var der takeaway fra LeLe med søde kollegaer. Jeg har hørt så meget godt om stedet, men de rispapir jeg satte tænderne i, vil jeg ikke anbefale nogen…

 photo blog6_zps125f66b3.jpg
 photo blog4_zps3c505941.jpg14.06
brugte jeg eftermiddagen hånd i hånd, rundt på Vesterbro og Frederiksberg. Vores pitstop i solen, blev hos Granola. 2 jordbærmilkshakes i den tunge ende, der klart får de fineste anbefalinger med på vejen.

 photo blog7_zps8596c2e1.jpg
 photo blog8_zps341bed31.jpg

 photo blog9_zps52d48961.jpg
14.06 tog vi videre til Retour Steak på Trommesalen. Jeg er ikke den stor kødspiser, men hold.nu.fast. Jeg var SÅ tilfreds, SÅ glad og SÅ mæt. Så mæt og alligevel fast besluttet på, ikke at lade en bid gå til spilde, at vi flere gange måtte erklære “pause” til den opmærksomme tjener. Helt igennemperfekt mørbrad med killer-bernaise. Skal du date, impornere din sovse-elskende far, eller bare blive dejligt mæt af dejligt kød, er Retour stedet.

 photo blog10_zps705d967c.jpg14.06 tiltrods for seriøst mætte maver, måtte vi afslutte dagen med ægte dansk sommerstemning på Amager hos Ismageriet. Jeg havde via Instagram opsporet at rabarberisen og valnøddeisen skulle være the bomb. Disse to var selvføgelig udsolgt, så jeg fik i stedet stracentella (med seriøse mængder chokolade i) og helt igennem perfekt sød og syrlig hindbærsorbet. Min kæreste er fortsat i koma over versionen med lakrids, citron og hvid chokolade…
 photo blog11_zpseaa26dee.jpg
15.06 var søndag. Dagen derpå. Her lod jeg hund og mand snorke, og nød en stille løbetur, altan-pandekage og kaffe. Pandekagerne er den klassiske med banan, æg, kokos og gryn.
 photo blog12_zpsb2ce96b5.jpg
 photo blog13_zps69541898.jpg15.06 Aftenen blev grinet væk i mine forældres mave. De lavede fantastisk grillmad og desserten var ovenstående sødheder over bål. Dansk sommeraften når det er bedst.

 photo blog18_zps7b8c9400.jpg
 photo blog19_zpsf2f71125.jpg
17.06 blev VERDENS BEDSTE snegle prodiceret i mit køkken. Wow de er gode. Opskriften kan i finde hér, hos dygtige Luise. Jeg vil klart anbefale jer at bage dem, det kan nærmest kun gå for langsomt.

Efter at have gennemtrawlet sådan et indlæg et par gange, skal man nok ikke undre sig over, at vægten ikke er på nedadgående kurve længere. Ej heller at halvdelen af ens dankorttransaktioner kommer fra spisesteder… 
FOR POKKER det var godt. De ekstra kilo og manglende penge værd. Del endelig jeres sommersøde  Københavner-tips i kommentarfeltet! 

3 kommentarer

 • Christina

  Wow, sikke nogle vidunderlige maddage du har haft i juni måned.. kan godt forstå hvis dankortet er lidt slidt, hehe ;) Men jeg foretrækker nu også, at bruge mine penge på dejlig god mad. Det er ikke en skam her i livet :)
  Jeg er dog overrakset over, at du ikke kunne lide Lêlê. Jeg absolut knuselsker det sted og alt maden derfra. Tror måske du har været uheldig, og fået nogle rispapir ruller der ikke var lavet efter deres normale standard.
  Prøv deres torskefrikadeller næste gang – så vil du være overbevist :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • SMAGSLØJER

   Jeg undrede mig altså også, efter alle de rosende ord jeg har hørt om stedet. Selve rispapirene var ikke blødt op i kanten, helt sprøde og hårde. De havde en mærkelig plastik agtig smag, som jeg aldrig har oplevet i rispapir før :-(
   Må helt sikkert prøve igen, og smage torskedellerne :-) tak for tip !

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christina

   Øv, det var da også en kedelig oplevelse, hvis rispapiret har været hårdt og knasende i kanten. Sådan skal det ikke være :(
   Men jeg lover dig for, at hvis du tager torskefrikadeller og kinaradise salaten næste gang, så vil dit indtryk være anderledes.
   Tak for en rigtig dejlig blog, som altid giver god ny inspiration i køkkenet. Det er dejligt at jeres indlæg kommer så ofte som de gør nu, efter et par måneders stilhed. Super dejligt at I er tilbage på toppen :)
   Hav en dejlig sommer.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Choko-shake