• ···
Klassisk iskaffe uden sukker

Tærtetip: Asparges og rygeost

 photo 6-blogjuni014_zpsded06411.jpg

Jeg elsker tærter. Fyldet kan varieres og er stort set underordnet for mig, det vigtigste punkt er bunden. Den grove der smulder lidt i ganen. Jeg elsker den!
Ofte bruger jeg Marizenas “grovtærtedej” den smager altså godt. Andre gange laver jeg den fra bunden. Det smager jo endnu bedre.

Nå. I dag er jeg nødt til at dele denne fantastiske sommertærte. Fyldet er højaktuelt med alle de lækre friske asparges netop nu. Kombinationen med rygeost var jeg en smule skeptisk over (har aldrig spist rygeost…), men måtte tage ordene i mig og bage den igen og igen. Mine gæster var ellevilde. Ligeså var forældrene der fik opskriften overleveret. Fidusen ved rygeosten er, at den let salte og røgede smag tilføjer tærten en smag af bacon. Og hvem er ikke fan af dét…

Sommertærte med asparges og rygeost
300 g grønne asparges
3 æg
1 dl piskefløde
175 gr rygeost
2 tsk dijonsennep
1 lille tsk salt + peber
1 spsk olivenolie

Dej: Nem og hurtig med “grovtærtedej” fra kolonialhylden
eller grov version af: 125 gr rugmel, 75 g hvedemel, 100 gr koldt smør, et nip salt og 5 spsk koldt vand.
Uanset hvilken dej du bruger, er det en god ide at smøre dit tærtefad.

Tænd ovnen på 200 gr varmluft. Fordel tærtedejen i dit smurte fad.
Lav fyldet; knæk det nederste led af aspargesene og del dem på midten. Pisk så æg, fløde, sennep og salt og peber sammen. Tilføj hytteosten og pisk det  med, lidt klumper er helt ok.
Hæld massen over dejen og fordel så dine asparges heri. Dryp med lidt olivenolie på toppen. Bag tærten ca 25 min, til den er gylden og fast.

Tærten gør sig godt alene eller som tilbehør til anden mad. Jeg har spist den som den lune del af et frokostbord, og også som aftensmad med en god salat ved siden af. 

 photo 1-2014-06-10blogjuni_zps464c164b.jpg

   

5

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Klassisk iskaffe uden sukker