Kærnemælkskagen med kanel og sublim glasur

For at øge genkendelighedsfaktoren, blev overskriften ændret til "kærnemælkskagen" - dette er dog ikke hvad jeg normalt kalder den, for her i familien er det "Sommerlandskagen" der hitter. For omkring 10 år siden, var vi på udflugt i Sommerland Sjælland. Revl og krat var samlet, og en forælders kusine havde medbragt denne gode kage. Kagen blev revet væk og min mor fik tiltusket sig opskriften, siden har Sommerlandskagen mættet mange sukkersultne munde og jeg vil betegne den som min yndlings skærekage. Photobucket opskrift 125 g smør 390 g sukker 400 g mel 4 tsk kanel 4 tsk natron 1/2 l kærnemælk Smøret smeltes og afkøles let. Alle tørre ingredienser blandes, og kærnemælken spædes til imens der røres godt. Dejen hældes i en lille bradepande (ca 30x20 cm) og bages i 30 minutter ved 200 grader. Til glasuren smeltes 50 g smør. 250 g flormelis, 2 tsk vaniljesukker, 2 spsk kakao og 4 spsk stærk varm kaffe. Bland alle ingredienser og rør godt, til du får en glat tyk glasur. Photobucket Photobucket Photobucket Kagen blev bagt til pigerne på mit studie, så efter en togtur var der dømt weekend-kage til de sukkersultne maver. Velbekomme og god weekend :-)