Bønne- og avocadosalat

Endelig er solens opmuntrende stråler kommet frem igen, og i mandags var vel den første dag at de virkelig havde taget styringen. Ud udover at peppe humøret væsentlig op, kickstartede de fine stråler (for mit vedkommende) også en masse tanker om forårssmoothies, grillretter og masse lækre salater... Ja, og apropos salater, fandt jeg mig så en ny favorit. Den er sund og lækker at se på - og med lidt god vilje, smager den også en del af sommer. Eller forår i det mindste... Photobucket Som den indiskrete titel antyder, er hovedelementerne bønner og avocado. For mig, to dimentrale modsætninger; avocadoen kan bruges hvorsomhelst og nårsomhelst, den er lækker, smooth og fed. Bønnen derimod, er melet kedelig og energiforladt, og kan kun bruges i begrænset mængde i forbindelse med Chili con carne. Ja ja, som i nok kan regne ud, blev jeg omvendt. Trods min bønne-skepsis, blev jeg positivt overrasket af denne salat som er super lækker. Den kan spises til det meste, jeg vil dog fremhæve at den var særdeles god til grillet laks og lækkert brød til. opskrift 250 g kogte kidneybeans (dem i vand, på dåse) 2 store tomater 2 forårsløg 1 avocado (eller to, hvis du er fan - som jeg) 1 rød peberfrugt olivenolie-citron-dressing med hvidløg Hæld væden fra bønnerne, og skyld dem så dåse-saften forsvinder. Hak tomater og forårsløg. Skær avocado og peberfrugt i tern og bland det hele i en skål. Tilsæt dressingen og lad salaten trække 15 minutter, inden servering. dressing 5 spsk olivenolie saft af 1/2 citron 1 fed hvidløg salt og peber Knus hvidløget og bland det sammen med de øvrige ingredienser. Smag til med salt og peber. Photobucket Photobucket Velbekomme :-)