Filoroller med parmaskinke og asparges

Photobucket Disse filodejsruller er smadder nemme at lave, de har massere af smag, og så ser de jo også rigtig fine ud, med deres crispy og papirstynde udtryk. Rullerne leder straks mine tanker hen på grillmad på terrassen, hvor de vil fungere godt som tilbehør til det meste. Rullerne kan også sagtens bruges som let forret, anrettet med lidt rucola med lidt citronsaft henover. Jeg lavede en lille portion (6 stk.), hvilket svarede til en plade filodej (ca. 70 g.). Denne skæres i 6 rektangler, hvorefter de foldes på midten og fyldet lægges i. Jeg kom en frisk grøn asparges, en skive parmaskinke, lidt revet ost, pinjekerner og et drys flagesalt i hver rulle, og rullede dem så sammen. Enderne fæstnes bedst, hvis du smører med lidt fedtstof i på. Rulleteknikken er ikke vigtig her - jeg prøvede mig lidt frem, og tror at resultatet kan variere alt efter smag. Fold eventuelt filodejen anderledes, hvis du ikke ønsker flere lag dej ovenpå hinanden. Rullerne kommes i ovnen med det samme, da filodejen ikke må blive helt tør. Drys eventuelt med lidt citronsaft og salt, inden de kommes i ovnen. Bag rullerne ved 200 grader i 12-16 minutter. Et glas kølig hvidvin vil gøre sig godt til... Photobucket