Veggie-sandwich med gulerodsbøf

Photobucket Forleden dag var inspirationen til overskuelig aftensmad forsvindende lille. Jeg havde ikke lyst til kød, lyst til salat, lyst til noget nemt - der ikke endte med den vanlige idiotsikre wokret. Jeg endte med en omgang sandwich, med en masse grøntsager og super lækre vegetar-"bøffer". I starten af bloggens levetid lavede jeg disse gulerodsfrikadeller. Grundopskriften er den samme, jeg har dog ændret lidt på målene. Og så er formen jo ændret, idet de denne gang blev til bøffer. Sådan en sandwich er jo ikke ligefrem raket-videnskab, men det fine er jo at indholdet kan varieres lige efter hvad køleskabet indeholder. Denne sandwich består af ristet grovbrød, frisk spinat, sukker ærter, solmodne cherrytomater, peberfrugt, soltørrede tomater og gulerodsbøffer, toppet med god hjemmelavet guacamole og stærk chilisovs. Uanset om du laver dem som frikadeller eller bøffer, er jeg sikker på at du vil blive positivt overrasket – her lykkedes det i hvert fald at overbevise den ellers så kød-glade kæreste. Opskrift 300 g revne gulerødder 2 hakkede forårsløg 1 lille bundt hakket persille en god håndfuld friskhakket basilikum 6 spsk sesamfrø 4 spsk hvedemel 1 dl mælk 2 små æg ca. 6 spsk rasp salt og peber Bland de revne gulerødder og hakkede krydderurter i en skål. Tilsæt mel og sesam og rør godt. Æg og mælk røres i, til du har en nogenlunde jævn fars. Tilsæt rasp, til farsen virker sammenhængende. Form til frikadeller eller bøffer og steg på begge sider, ved svag varme. Frikadellerne steges til de er gyldne. Photobucket