Jordbær-grød med sommer- og barndomsminder

Photobucket Sikke et rart indlæg at skrive - sommerfarver, barndomsminder og en overflod af jordbær! Denne røde sommerklassiker ligger og svæver et sted mellem rødgrød - (som dog også indeholder ribs og hindbær) og den traditionelle mormor-jordbærgrød... For fremgangsmåden var ganske som mormor's, men udfaldet blev mindre tykt og gelé-agtigt, og med mere struktur i form af små jordbærtrevler i grøden. Hos os, foretrækkes lidt struktur i grøden, men er du mere til en smooth version, skal du bare mose bærrene godt under opkog. Photobucket opskrift 400 g jordbær 4 dl vand - cirka 3 spsk sukker - afhænger af jordbærrenes syrlighed 3 spsk majsstivelse 2 tsk vaniljesukker Skyl og nip bærrene. Skær dem ud i halve og kom dem i en gryde. Hæld vand i, til bærrene er dækket og tilføj sukkeret. Kog bærrene møre i 4 minutter, hvorefter du kan vægle at mose dem lidt eller meget med en gaffel, alt efter hvilken struktur du ønsker. Mix majsstivelse, 2 spsk vand og vaniljesukker, og hæld det herefter i grøden. Kog grøden i 2 minutters tid, og smag til. Grøden kan spises lun eller kold, alene eller med mælk/fløde over, eller blandes i lidt skyr til morgenmåltidet. Photobucket