Double Chocolate Berry Cheesecake

Photobucket Nå men, efter mit sidste cheesecake-indlæg blev jeg, som bekendt, godt overbevist om cheesecakens popularitet, hvorfor jeg besluttede, at jeg også hellere måtte prøve den ubagte husblads-version (da det jo egentlig var dén jeg var skeptisk over). Som sagt, så gjort, og forleden da min søde studiegruppe kom på besøg til madklub, bestod desserten af denne cheesecake. Opskriften er tyvstjålet hos Tóra - the cheesecake master, dog med enkelte justeringer. Herunder følger min version med fuldkorn, mandler og ekstra bær. Photobucket opskrift 250 g fuldkorns digistive 60 g grofthakkede mandler 125 g smeltet smør 2 dl fløde 4 blade husblads 4 pasturiserede æggeblommer 2 spsk sukker 400 g natutral flødeost 100 g mørk chokolade 150 g hvid chokolade 150 g blåbær Eventuelt mere chokolade eller bær til pynt Knus fuldkornskiksene groft og bland dem med de grofthakkede mandler. Smelt smør og bland kikseblandingen heri, og pres massen til bund, i en springform. Sæt bunden på køl. Udblød husblads i koldt vand, varm fløden op i en gryde (uden den koger), og smelt herefter husbladsen af i den lune fløde. Pisk æggeblommer og sukker sammen. Rør fløde og ost i æggemassen, og rør dette til en jævn masse. Smelt de to chokolader, i hver deres gryde. Del ostecremen i to, og rør chokoladen i hver sin ostecreme – skal blåbærrene dækkes helt, skal du lave 60 % af cremen hvid, da de ellers titter op igennem det lyse lag. Hæld den mørke ostecreme over kiksebunden, og lad den køle godt af. Hæld blåbærrene ud på det mørke lag og hæld derefter den hvide creme over. Lad kagen sætte sig natten over. Min kage er pyntet med masser af hvid chokolade og blåbær. Kagen kan max holde sig i 2 døgn. Hav en dejlig søndag! Photobucket