Hjemmerørt figenpålæg

Photobucket Figenpålæg er for mig, et sødt levn fra barndommen, fra små søde madder til eftermiddags-teen. Den smørbare version er nem at lave, konsistensen kan varieres, hvadenten den ønskes crunchy eller smooth, og så er det virkelig et plus i bogen, at man ved præcis hvad den indeholder. Smørbar figenpålæg 120 g økologiske udstenede dadler 120 g økologiske tørrede figner 50 g hasselnøddekerner 10 g mandler Lidt vand bringes i kog, figner og dadler kommes heri, og koges i 2-4 minutter. Dette kan undlades, men de bliver lidt nemmere at blende bløde, hvis de først er kogt lidt møre. Dadler og figner skæres i stykker, hvorefter de blandes med nødder/mandler og blendes sammen. Hasselnødderne kan ristes først, men jeg synes ikke det er en nødvendighed. Der tilsættes cirka 1 dl vand, til konsistensen er som ønsket. Det er en fordel at bruge en foodprocesser til projektet, da den blir' lige crunchy nok i en almindelig sørgelig smoothie-blender : -) Denne opskrift giver cirka 500 g figenpålæg, som kan holde sig i en tætlukket beholder på køl, i op til 2 uger. Photobucket Photobucket Denne pålæg er nem, hurtig og lækker at lave - et overskueligt (pinse)projekt, der med garenti vil være et hit hos både store og små : -)