Vanvittig lækre horn med rababer og marcipan

Photobucket Mums en smagsoplevelse jeg fik, forrige uge til min fødselsdags-morgenmad... Det var direkte tyveri - en opskrift tyvstjålet fra Cute Carbs, som jeg faldt over, netop efter jeg havde hentet en ordentlig stakfuld rababerer i mine forældres have. Jeg har en svaghed for gode kærnemælkshorn, selvom der dog ofte går mange måneder mellem jeg får smagt dem. Ofte overdynges de med et alt for tykt lag glasur, proppes med fæl hindbær-syltetøj eller bages til tør uigenkendelighed - ingen af disse ting er tilfældet her - disse kærnemælkshorn er noget af det bedste bagværk jeg til dato har bagt og smagt! Hornene er meget nemme at lave - jeg klargjorte rababerne aftenen før, hvor jeg også rørte marcipanmassen sammen. På min fødselsdagsmorgen blev dejen rørt sammen, hornene rullet og efter 12 minutter i ovnen, bredte der sig en liflig duft i hele lejligheden. En duft af fødselsdag, rababer-syrlighed og vanilje-prikket bagværk. opskrift til 16 lækre horn Dej 250 g smør 40 g sukker 1 vaniljestang af god kvalitet 2 1/4 dl lun kærnemælk 50 g gær 510 g hvedemel Fyld 150 g marcipan 150 g smør 140 g sukker 170 g rabarber Bland smør, sukker og vaniljekorn til en smidig masse. Lun kærnemælk og opløs gær heri. Ælt mælk og smørblandingen sammen, og tilføj herefter mel, lidt efter lidt. Efter en god æltning, ender du med en blød og smidig vanilje-prikket smørdej, der er klar til at hvile 10 minutters tid. Marcipanfyldet laves ved at blande sukker og marcipan godt sammen. Smøren æltes sammen med marcipanen og endnu en blød og sød masse er klar. Når du er klar til bagning, deles dejen i to. Dejen rulles ud, trekanter skæres, marcipan-klatter sættes  på trekanternes bredde ende og toppes med en lille håndfuld rababerbidder. Trekanterne rulles til fine horn, stilles til efterhævning i 45 minutter. Hornene pensles med sammenpisket æg og drysses med hakkede hasselnødder. Hornene bages ved 230 grader i 12-15 minutter. Photobucket