Vaniljeis på nøddebund med friske bær

 I forbindelse med min fødselsdag lavede jeg denne dejlige sommerdessert. En kombination af det bedste, uden at gøre brug af klassikeren: chokolade. Skøn hjemmelavet vaniljeis, når man først har fået den hjemmelavet udgave, som virkelig smager af vanilje - er det svært at kaste penge efter de købefærdige. Og den cremede is med de syrlige bær, og den sprøde nøddebund sikre sommerdesserten. Opdateretfornylig2-010 Vaniljeis 1/2 L. fløde 120 g. Flormelis 8 past. æggeblommer 1-1 1/2 vaniljestang Start med at piske fløden stiv. Kom æggeblommer, flormelis samt kornene fra en vaniljestang (evt. halvanden vaniljestang) i en ren skål. Nu skal æggemassen piskes til en lys luftig masse. Farven når massen er pisket færdig er en lækker cremefarve. Pisk ca. 8-9minutter. Vend slutvis flødeskummet sammen med æggemassen. Beklæd en skål, brødform eller hvad du har ved hånden med husholdningsfilm- hæld isen i din form, og tag endnu et stykke film, og læg dette over isen så det slutter tæt. Kom I fryseren minimum 5 timer og helst 24 timer før servering. OBS. Det er en rigtig god idé, at lave isen dagen før. Dog kan det godt lade sig gøre med minimum 5 timer i fryseren. Nøddebund 4½ æggehvide 200 g sukker 100 g mandler 100 g hasselnøddekerner Pisk hviderne næsten stive, tilsæt sukker, og pisk, til hviderne er helt stive. Vend de blendede mandler og nødder i æggehviderne. Beklæd  lille bradepande med bagepapir, og smør godt. Fordel massen i formene, og bag dem i 10-12 minutter ved 175°. Når de har bagt ca. 10 minutter, tog jeg et glas og stak 10 runde bunde ud, og lod dem bage færdige. De skal være gyldne og sprøde. Det tog i alt ca. 16-20 minutter. Der skal holdes lidt øje med dem, det er forskelligt fra ovn til ovn. Lad dine nøddebunde køle af, og lav et par kugler is og pynt med dine bær. Velbekomme. junijuli2012071