Desserttærte med chokolade og blåbær

Kender i det, når man falder over en super lækker opskrift og ligger den til side, indtil den helt rigtige lejlighed dukker op... Når tiden så er inde, og kokkerierne udføres - bliver resultatet en del anderledes end dét man så på billedet?  Sådan gik det med denne tærte. De lækre billeder snød mig godt og grundigt - resultatet var lækkert og syndigt, men lignede bestemt ikke de billeder man var stillet i udsigte. Jeg vil dog anbefale jer at prøve tærten. Måske i opnår et helt tredje look..  Photobucket<
Dej: 100 g smør
175 g hvedemel
50 g sukker
1 knsp. salt
1 æg
 
Chokoladefyld:
200 g mørk chokolade
180 g smør
180 g sukker
2 æg
2 spsk. hvedemel
150 g blåbær - optøede eller friske
Citronmelisse og friske blåbær
 
Bunden: Smuldr smørret sammen med mel, sukker og salt. Saml rejen med ægget. Lad dejen hvile på køl i en halv times tid. Rul dejen ud og fordel den i et tærtefad (ca. 24cm i diameter) Forbag bunden ved 200 grader i 10 minutter, miderst i ovnen.
Fyldet: Hak så chokoladen. Smelt langsomt smørret i en gryde sammen med sukkeret. Kom hakket chokolade i. Tag straks gryden fra varmen, og rør det jævnt. Rør et æg i ad gangen. Vend hvedemelet i blandingen. Vend optøede blåbær i. Kom chokoladedejen i tærtebunden. Bag tærten ved 180 gr. i ca. 45 min. Afkøles efter bagning. Pynt med sigtet kakaopulver samt mynte og blåbær.
Photobucket
Photobucket