Homemade Phish Food Icecream

Photobucket Som tidligere nævnt, er jeg jævnt glad for snaskede og vamle isvarianter. Ben & Jerry's is er jo gode kandidater i denne kategori, kandidater der bestemt aldrig skuffer en glad isentusiast som mig. Jeg har endnu ikke smagt en variant af deres is, jeg ikke brød mig om, og besluttede mig derfor for, at gøre dem kunsten efter... Kæresten herhjemme er stor fan af is med skumfiduser og dén craving blandet med vores fælles glæde ved god chokolade-is, resulterede i ren islykke i form af en vellykket wannabe-version af Phish Food isen. Jeg har ledt lidt rundt på nettet, efter den perfekte opskrift på isen. Jeg vil sige at denne kombi af diverse opskrifter blev ret perfekt - eneste svipser var den varme karamelsovs der blev hældt i den kolde is, hvilket resulterede i store hårde stykker karamel i isen. Her vil jeg anbefale en karamelmasse der ikke størkner, eventuelt en god købeversion af karamel-sovs til is. Photobucket Photobucket opskrift 200 g mørk chokolade af god kvalitet (100 g hakket i grove stykker og 100 g til smeltning) 100 g skumfiduser 1 dl karamelsovs 1 spsk kakao 1 dl mælk 1/2 dl kondenseret mælk 3 dl piskefløde Skær skumfiduser ud i små bidder, hak 100 g chokolade groft og klargør karamelsovs (køb en af god kvalitet, eller lav din egen på smør og sukker). Smelt det resterende chokolade over vandbad, lad dette køle en smule af, før lidt kakao piskes i. Lun mælk og kondenseret mælk en smule, og pisk dette med chokoladen. Imens chokolademælken køler lidt af, piskes der flødeskum af piskefløden. Flødeskummet vendes med chokoladen og du har nu ismassen klar. Kør massen på en ismaskine i 25-30 minutter. Når isen er ved at være færdig, vendes skumfiduser, chokolade og karamel i massen, hvorefter den spises med det samme, eller stilles lidt i fryseren. Photobucket