Butterdejstærte med laks og spinat

Photobucket En simpel og lækker ret, der udelukkende giver associationer til aftener med hvidvin og gode venner - idet den er rent rip-off fra en god veninde (og hendes mor). Tærten er efterhånden blevet en klassiker... opskrift 2 x færdigkøbt butterdej (overskudstypen: do it yourself) 200 g gravad laks 1 bøtte Philidelphia neutral 1 pose frisk spinat Salt & peber 1 portion butterdej fordeles i et tærtefad, overskydende dej fjernes. Spinaten skylles og koges under omrøring. Når spinaten er kogt, hældes væden fra og det får lov at køle lidt af. Philidelphia vendes i spinaten, til en jævn og ensartet masse opnås. Smag til med salt og peber. Spinatmassen fordeles i tærteformen, laksen deles i mindre stykker og kommes i tærten. Læg låg på tærten med den resterende butterdej. Bages i 30 minutter ved 200 grader - et voila, 1 stk lækker (knap så fotogen) tærte er serveret. Ps. Her vi at gøre med en tærte der virkelig impornerede selskabet herhjemme - kæresten udbrød gang på gang at det var den bedste tærte han nogensinde havde smagt, og spurgte efterfølgende om vi ikke snart skulle ha' den igen ;-) Photobucket