Late night pancakes - på ricotta & jordbær

Photobucket Pandekager er og bliver vidst en klassiker uden sidestykke - nye varianter der hitter er altid kærkomne, og indeholder disse nogle af yndlingsingredienserne, som fx jordbær, er de helt sikkert sikret en plads i pandekage-kardoteket. Denne gang, byder vi på svampede pandekager bagt på italiensk friskost og solmodne danske bær. opskrift til 8 pandekager 3 æg 250 g ricottaost 2 1/2 dl sødmælk 2 2/2 dl hvedemel 1 tsk bagepulver 1 nip salt 150 g friske jordbær Smør til stegning + sirup eller vaniljeis til servering Del æggene, så blommer og hvider er i skåle for sig. Bland ricottaost, mælk og æggeblommer i en skål. Bland hvedemel, bagepulver og salt og rør det i mælkeblandingen. Pisk hviderne stive og vend dem i dejen. Skær jordbærrene i skiver og vend også dem forsigtigt i dejen. Smelt en lille klat smør på en pande, hæld så 1/2-1 dl dej pr pandekage på panden, og bag dem gyldne. Afhængig af komfur og pande, skal pandekagerne helst bages ved nogenlunde svag varme, da osten er lidt tid om at sætte sig og blive vast og klar til at blive vendt. Photobucket Da ricottapandekagerne er lavet på ost, bør de spises så friske som muligt. Tilføj lidt dessert-feel med et drys flormelis og lidt is on the side. Photobucket