nemt foccacia brød - med havsalt & rosmarin

Generelt har jeg egentlig ikke rigtig lyst til lyst brød - det tiltaler mig ikke i samme grad, som et lækkert groft og mørkt stykke brød. MEN når det er sagt! Så fik jeg simpelthen det lækreste hjemmebagte lyse brød, da jeg var ude og rejse her i sommer. Min familie på Island, er simpelthen eminete til at bage, no shit. Her snakker vi om alt fra hjemmebagte kransekager med fondant sommerfugle, store kager, hjemmebagt rugbrød og så videre. However - de lavede simpelthen det lækreste foccacia brød. Kombinationen af det sprødebrød med olivenolie smagen, samt havsalt og rosmarin - dét er spot on.   Desktop2-001-1 Ingredienser 4 dl lunken vand 1,5 tsk havsalt 25 g gær 250 g durummel 300 g hvedemel 3-4 kviste friske rosmarin ½ dl olivenolie SMAGSLJER-001 Fremgangsmåde Vand, salt og gær røres sammen. Durummel tilsættes og røres til dejen når en blød konsistens. Hvedemel tilsættes lidt efter lidt, og dejen røres jævn i et par minutter. Selve dejen er forholdsvis våd, men sådan skal den være. Beklæd en bradepande eller et ildfastfad med bagepapir, fordel dejen heri. Jo mere ujævnt, desto mere rustikt bliver brødet. Lav huller i brødet med to fingre ned gennem brødet, kom dine rosmarinkviste i hullerne. Dejen skal hæve i minimum 6 timer (koldthæve), men meget gerne natten over. Varm ovnen op til 220 grader. Drys havsalt over brødet, og bag det i omkring 25 minutter. Det skal være gyldent og sprødt. Når brødet er bagt, drypes det med olivenolie. Således bliver det en mere svampede overflade. Velbekomme.