Spaghettiret med valnødder og friske figner

Photobucket Da jeg besøgte La Bouquria marked i Barcelona beundrede jeg de dekorative friske figner og overvejede længe hvad man kunne bruge de fine frugter til. Da jeg så kom tilbage Danmark, opdagede jeg jo straks, og da jeg så kom til Danmark og fandt dem i supermarkedet, fandt jeg straks at det var blevet figne-sæson herhjemme. Jeg købte hurtigt et par bakker med hjem, og aftenens ret blev denne: Spaghetti med figner og valnødder. Opskriften er nem at gå til, dekorativ og se på og så smager den bare hammer godt. Resterne fungerer desuden udemærket i madpakken dagen efter. Photobucket opskrift (inspiration fra Green Kitchen Stories, app.) spaghetti til 2 4 friske figner 100 gr valnøddekerner 100 g fetaost 2 gode håndfulde spinatblade 2 fed hvidløg 1 citron - saft heraf 1 dl hvidvin 1 spsk olivenolie salt og peber Gør de friske ingredienser klar; hak hvidløggene fint, skyl og skær figner i både, skyl spinaten, tørrist valnødderne på en saltet pande, pres citronen og åben en god flaske hvidvin. Kog spaghettien i letsaltet vand. Kom lidt olie på en opvarmet pande, tilføj hvidlød og saurtér dem et øjeblik, inden vin og halvdelen af citronsaften hældes ved. Vend godt og tilføj så spinaten og hovedparten af fetaen. Lad det simre et øjeblik og hæld så spaghettien op på panden, og rør det let sammen - de ristede valnødderne blandes med. Anret på tallerkner med figner, det sidste ost og den sidste sjat citronsaft hældt ud over retten. Photobucket