Konfekttrøfler med lakrids-chokolade

Photobucket Tænkte at det ruskende våde vejr betød trøffeltid - og så er fejring af 1 måned til jul vel også en anledning i sig selv! Trøffler er små lækre superintense mundfulde der smelter på tungen. Gerne med et lille overraskende element i sig. De går godt i spænd med en god kop kaffe og en god bog. Jeg er ikke selv lakrids-fan, sådan set overhoved ikke. Jeg er derfor ikke med på Bülow-bølgen, men blev alligevel en anelse nysgerrig da jeg faldt over Toms Extra plader med lakrids i. Jeg tænkte, at smagen nok var mere balanceret og mild, så en non-lakridser som mig kunne være med. Det kunne jeg også - det meste af vejen.. opskrift 200 gram god mørk chokolade med lakrids 100 g mørk chokolade til overtræk 1 dl fløde Evt. frysetørrede hindbær til pynt Varm fløden godt op, uden at lave opkog. Når fløden er varm, hældes den over det grofthakkede lakridschokolade. Der røres let, til du har en smeltet chokoladecreme. Massen stilles på køl 3-4 timer, så den kan sætte sig. Når massen har sat sig, formes der kugler. Det skal gå så stærkt som muligt, da chokoladen hurtigt opvarmes i hænderne. Kuglerne kan eventuelt køles lidt ned igen, mens overtrækschokoladen tempereres. Kuglerne dyppes i chokolade, pyntes med hindbær. Trøflerne opbevares på køl og serveres for søde mennesker i sterinlysets skær. Photobucket Photobucket