Søndags suppedasen: Hokkaidosuppe med crunch

Photobucket Så blev det søndag, og i dag står menueen på en ægte oktober-basker, nemlig en græskarsuppe lavet på bagt hokkaido. Jeg har ledt mange opskrifter igennem i jagten på den perfekte suppe, nogle versioner skal blendes, nogle skal simre flere timer, nogle skal stege i karry og så fremdeles. I min research fik jeg blandet en masse af de tiltalende ingredienser sammen, og kom frem til, at bagning af græskar ville fremhæve den søde og runde smag - ligesom jeg fandt, at lidt flødeost også ville runde smagen fint af.    Prøv denne lækre suppe, på en kold og ruskende efterårsdag og nyd den med lidt crunch på toppen!  opskrift 1 kg hokkaido (2 små) 3 fed hvidløg 2 løg 1 rød chili 1 spsk rød currypaste 1/2 tsk stødt koriander 1 spsk brun farin 1 tsk salt hønse ell. grøntsagsboullion - 3 terninger, 1,5 liter. 100 g neutral flødeost olie Topping: creme fraiche + græskarkerner + salt Rens dine græskar og skær dem ud i tern. Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir, dryp lidt god olie ud over dine tern og drys herefter en smule brun farin ovenpå. Bag græskarternene ved 200 grader i 40 minutter. Mens dine græskar bager, kan du riste en god håndfuld græskarkerner på en varm pande med lidt salt til de popper og er sprøde. Hak og skær løg, hvidløg og chili fint, og steg det i olie + karrypaste. Lad det svitse i 2-5 minutter. Tilsæt herefter koriander. Det opløste boullionvand hældes ved, spar eventuelt lidt på mængden, du kan altid spæde op til den rette konsistens er opnået. Lad suppen simre ved jævn varme i 5-10 minutter, tilføj så flødeost og de bagte græskar. Lad suppen simre under let omrøring i 15 minutter. Smag suppen til, med salt og peber. Afslutningsvis blendes suppen, varmes godt op, og serveres med lidt creme fraiche og ristede græskarkerner på toppen. Suppe bonus Denne portion rækker til 2 dage til 2 personer, med lidt godt brød til. Suppen her kostede mig præcis 50 kr at lave, og er derfor et virkelig oplagt SU-måltid til travle efterårsdage. Photobucket