Søndags suppedasen: Krydret tomatsuppe

Photobucket Tredje søndag i min lille suppe-føljeton og endnu et bud på vintermad lavet fra bunden, der ikke smadrer dit SU-budget. Suppen her er en klassiker der holder hele vinteren - solmodne tomater, masser af krydderier og knasende brød on the side. Jeg fik alle ingredienser til suppen hos den lokale grønthandler for 45 kr - og supplerede så med et flûte, hvoraf jeg ristede sprøde crutonner i olie og salt. Prøv den, få varmen og masser af smag! Photobucket opskrift 1 kg smagfulde tomater 1 ds flåede tomater 1 rød snackpeber 2 løg 2 store hvidløg 1 håndfuld frisk timian 1/2 l vand olie evt brød, der ristes til crutonner Snit løgene fint og sauter dem i en gryde med olie, tilsæt finthakket hvidløg, tomater i store tern, de flåede tomater, en lille håndfuld grofthakket timian og til sidst vandet. Lad suppeblandingen simre under låg i 30 minutter - rør med jævne mellemrum. Suppen vil kunne spises nu, men foretrækker du en mere cremet og jævn version, blendes den i 2 minutter og opvarmes igen. Jeg foretrækker suppen smooth og uden klumper, hvorfor den røg en tur i blenderen. Hæld suppen tilbage i gryden, lad den stå ved jævn varme i 5-10 minutter, smag til med salt og peber. Suppen serveres brandvarm med lidt creme fraiche og sprøde crutonner på toppen. Photobucket