God gammeldags Øllebrød

Photobucket I weekenderne har jeg et sjovt og rart job, i form af timer i den udekørende hjemmepleje. Weekendmorgenerne går derfor ofte med en sludder, over en omgang af havregrød og øllebrød. Øllebrøden dufter skønt og minder mig om barndommen - selvom jeg dog er en smule skeptisk over den pulveriserede version med ligedele sukker og smuldr, der formegentlig aldrig har set skyggen af et rugbrød. Nu har jeg gjort det selv-selv, og måske øllebrød blir' det nye... Photobucket Øllebrød til 2 personer 150 g rugbrød uden kerner 1 dl vand 1/2 hvidtøl 1/2 tsk salt 1 spsk akaciehonning ell. ahornsirup Smuldr de halvtørre brødskiver ned i en gryde. Hæld øl og 1/2 dl vand heri. Tænd for middelvarme og lad det simre i 15 minutter, til grødkonsistens opnås. Smag til med salt og honning/sirup. Spæd op med vand, til rette kosistens haves. Servér varm med friske syrlige bær og lidt kold mælk på toppen. Pep grøden op med letpisket flødeskum og lidt kakaonibs for øllebrød-deluxe Photobucket