Himmelsk kanel-fletkringle

Photobucket En smuk sag der kombinerer feminine former med elegance og finurlig efterårssmag. Kanel vil altid være et hit hos mig, så trods de meget simple ingredienser, kan den svungne form og fine smagsnoter gøre mig helt varm om hjertet. Jeg håber virkelig, at kringlen her har samme effekt på dit efterårshjerte. Kringlen og de fine solstrejf fortjener masser af billed-knips, jeg håber de vækker appetitten. Photobucket opskrift inspiration til fine former og lækker smag hos Because it matters dej 125 ml lun mælk 1 spsk rørsukker 14 g gær 100 g durum eller tipo 00 200 g hvedemel 1 æg 30 g smeltet smør 1 tsk kardemomme 1 tsk salt remonce 70 g blødt smør 2-3 tsk kanel 65 g sukker Varm mælken godt op og rør gæren ud deri, sammen med sukker. Tilsæt mel og rør godt. Bland resten af ingredienserne i blandingen, og ælt godt. Dejen er lækker og blød og sættes lunt til hævning i 1,5 time.   Mens dejen hæver laves den søde remonce. Ingredienserne røres godt sammen og stilles ved stuetemperatur.  Den lækre bløde dej, rulles ud på et meldrysset bord (spar ikke på melet her!) Dejen rulles ud i et rektangel - jeg rullede den ganske tynd - og fik derfor masser tynde lameller. Remoncen smøres ud i et ryndt lag - rulles stramt som en fin roulade. Det visuelle udtryk formes nu, og du kan få en guidet hånd hos italieneren her. Håndarbejdet er nemt klaret. Rouladen skæres på langs - pånær et par centimeter i den ene ende. Sno de to dele, med lamellerne udad. Find bagepladen frem og form kringlen til en cirkel - smut enderne godt ind, så de ikke brænder af. Pensel med lidt æg/mælk. Bag ved 200 grader i 25 minutter. Photobucket Photobucket