Asiatiske grøntsagsbolde

Photobucket Weekenden bød på gæster af den søde slags, og temaet var kinesisk. Jeg brugte derfor lørdagen i køkkenet og resultatet blev nudelsuppe, forårsruller, rispapir, grøntsagsbolde, and på spyd, pandebrød og masser af dips. Grøntsagsboldene her kan serveres til det meste - og er et godt alternativ til frikadeller, falaffel og den slags. Smagsnuancerne kan justeres, afhængig af mængden af koriander og kål. Desuden er boldene en god mulighed for, at få grøntsagerne i køleskabet brugt - det meste kan bruges, så prøv dig frem. Grøntsagsbolde ca. 30 stk 1 stor gulerod 100 g spidskål ell. hvidkål 100 g romanesco 50 g kinaradise (kan udelades) 1/2 rød peberfrugt 1/2 rød chili 4 forårsløg 50 g bønnespirer 1 hakket fed hvidløg 1 spsk hakket korianderblade, med top 1 tsk revet ingefær 1 tsk karry + salt og peber 1 spsk soyasauce 3 æg 5 spsk hvedemel (ca) olie til friturestegning Servér med neutral yoghurtdip, chilimayo eller en ymer/hvidløg-sag. Gør grøntsagerne klar - dvs. rens, skyl og riv eller hak. Gulerod, ingefær, kinaradise rives på givejernet. De resterende grøntsager snittes fint og den grønne blanding røres godt sammen. Soyasauce og koriander blandes i, hvorefter æg og mel røres i. Lad gerne farsen hvile en halv times tid. Form små bolde med en fugtig ske. Gør en wok klar -  høj varme og 1/2 liter rapsolie. Pas på ved stegningen, friture kan være en farlig omgang. Steg 5-6 bolde ad gangen i olien, vend dem undervejs, tag dem op med en hulske når de er gyldne og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle. Servér med dip og andre små krydrede retter. Velbekommen! Photobucket