Byens bedste bagels

Photobucket Frokosten peppes festligt op, når det traditionelle sandwichbrød udskiftes med disse lækre bagels. Det specielle ved bagels er, at de koges inden bagning - hvilket giver brødene den seje og kompakte struktur. Disse bagels er nemme at lave, og til trods for, at kogningen altid har afskrækket mig lidt, var det ganske overskueligt og hyggeligt at få dem klar til bagning. Happy bagel-bagning! Photobucket opskrift 14 bagels 25 g gær 5 dl lunkent vand 1 spsk salt 1-2 spsk flydende honning 10 dl kraftigt hvedemel Æg til pensling + sasam + blå birkes Rør gæren ud i vandet og tilsæt salt og honning. Tilsær hvedemelet lidt efter lidt, og rør godt samtidig. Ælt dejen grundigt - hellere 5 minutter for meget, end for lidt. Lad dejen hæve i en tildækket skål, i en times tid. Vend dejen ud på et melet bord og ælt den let, del den i 14 stykker. Form stykkerne til små pølser og sæt disse sammen til cirkler - vær omhyggelig ved lukningerne, så de ikke går op under kogningen, brug eventuelt lidt vand til samlingen. Lad ringene hæve en halv til en hel time. Varm ovnen op til 175 grader og sæt vand over til kogning i en stor gryde. Kog et par ringe ad gangen, 1-2 minutter på hver side. Lad ringene tørre, på et stykke bagepapir. Pensl dine bagels med sammenpisket æg og dyp dem i sesam eller birkes. Bag dem gyldne midt i ovnen, cirka 20-25 minutter. Photobucket