Kurvebrød med valnødder

Photobucket Et lækkert og saftigt efterårsbrød - med den rette smag, krumme og sprøde skorpe. Ultra nemt at lave og ultimativ morgen-luksus med nybagt brød! Jeg fik indviet min nye hævekurv, men brødet kan sagtens bages uden brug af sådan én. Snyd ikke dig selv for en skive med smør eller ost, når brødet endnu er lunt - mums. Ps. En kop yndlings-the ved siden er altid en sikker vinder - min absolutte yndling er Cool Herbal fra Perch's! Koldhævet valdnøddebrød  15 g gær 3 dl vand 1 tsk salt 1 tsk stødt kardemomme 100 g valnødder 100 g groft rugmel 250 g kraftigt hvedemel Gæren røres ud i vandet, herefter tilføjes salt, kardemomme og mel. Melen røres i, lidt efter lidt. Rør godt i dejen, til en tyk klæg masse former sig. Saml dejen og læg den tildækket i en stor skål. Sæt dejen i køleskabet natten over. Drys en hævekurv med rigeligt mel og læg så dejen deri. Lad dejen hæve en god times tid, hvorefter den vendes ud på en beklædt bageplade. Brødet bages i 25 minutter på 250 grader, de første 10 minutter, hvorefter der skrues ned på 200. Mærk om brødet er færdigt, ved at banke lidt på bunden. Photobucket