Mandelpandekager med appelsin og vanilje

Photobucket Åh altså, pandekageopskrifter kan man jo næppe få for mange af - det er jo, trods alt, tiladt at variere klassikeren lidt. Med denne opskrift skiftes det gængse hvedemel ud med malede mandler og der tilføjes appelsin som sød smagsforstærker. Resultatet er en stak bløde og søde (og nogenlunde sunde) pandekager der kan forsøde enhver mørk eftermiddagsstund. opskrift, 12 pandekager 100 g mandelmel 100 g bygmel, eller andet groft 3 spsk psylliumfrøskaller (husk) 2 æg 3 dl minimælk 1 appelsin, skallen heraf 2 tsk flydende sødemiddel (eller 2 tsk rørsukker) 2 spsk rapsolie eller macadimiaolie 1 tsk vaniljepulver 1 drys salt Blend mandler til mel eller køb en pose mandelmel. Pisk æg og mælk let sammen, og tilsæt så de øvrige ingredienser. Lad pandekagedejen sætte sig, en halv times tid. Steg pandekagerne i en smule olie ved jævn varme. Servér pandekagerne som de er, eller drop sundheden for en stund og forkæl pandekagerne med lidt sirup eller chokoladesovs - mums! Photobucket Photobucket