Søndags suppedasen: Thaisuppe med karry og rejer

Photobucket Søndag igen - stadig mørkt, stadig koldt, og stadig med (kort) nedtælling til julerierne. Søndagens suppe er en blanding af typiske danske vintergrøntsager - spinat og broccoli, samt klassiske asiatiske ingredienser som rejer, currypasta og spidskommen. Hånd i hånd forenes de, og bliver til en vitaminrig grøn suppe - rig på smag og vitaminer. Suppen rækker til 4 personer og koster lige omkring 70 kr at lave - en af de dyrere supper i rækken, men stadig SU-værdig kuvertprisen taget i betragtning! opskrift 1 løg 2 fed hvidløg 5 cm frisk ingefær 2 spsk olie 3 tsk grøn currypasta 1-2 tsk stødt spidskommen 1 dl mælk 7 dl grøntsags eller hønsebouillon 1 frisk broccoli 1 bakke spinat 1 dåse kokosmælk Frisk persille Lime 150 g store optøede rejer Løg, hvidløg og ingefær pilles og hakkes fint. Spinar og broccoli skylles og blendes med 1 dl mælk. Varm lidt olie i en wok eller stor gryde, svits løg og ingefær heri. Efter et par minutter tilføjes currypasta. Tilsæt den blendede grøntsagsmasse og bouillon og lad det koge op i 5 minutter. Krydderier og kokosmælken hældes på. Lad suppen simre i 10 minutters tid, smag til med salt, spidskommen og limesaft. Rist dine rejer og klargør persille. Servér suppen brandvarm med brød, persille og rejer i. Velbekomme og god søndag! Photobucket Photobucket