Søndag igen - stadig mørkt, stadig koldt, og stadig med (kort) nedtælling til julerierne. Søndagens suppe er en blanding af typiske danske vintergrøntsager - spinat og broccoli, samt klassiske asiatiske ingredienser som rejer, currypasta og spidskommen. Hånd i hånd forenes de, og bliver til en vitaminrig grøn suppe - rig på smag og vitaminer.
Suppen rækker til 4 personer og koster lige omkring 70 kr at lave - en af de dyrere supper i rækken, men stadig SU-værdig kuvertprisen taget i betragtning!
opskrift
1 løg
2 fed hvidløg
5 cm frisk ingefær
2 spsk olie
3 tsk grøn currypasta
1-2 tsk stødt spidskommen
1 dl mælk
7 dl grøntsags eller hønsebouillon
1 frisk broccoli
1 bakke spinat
1 dåse kokosmælk
Frisk persille
Lime
150 g store optøede rejer
Løg, hvidløg og ingefær pilles og hakkes fint. Spinar og broccoli skylles og blendes med 1 dl mælk.
Varm lidt olie i en wok eller stor gryde, svits løg og ingefær heri. Efter et par minutter tilføjes currypasta. Tilsæt den blendede grøntsagsmasse og bouillon og lad det koge op i 5 minutter. Krydderier og kokosmælken hældes på.
Lad suppen simre i 10 minutters tid, smag til med salt, spidskommen og limesaft.
Rist dine rejer og klargør persille. Servér suppen brandvarm med brød, persille og rejer i.
Velbekomme og god søndag!