Snasket Snegle-symfoni

Photobucket Det er ikke meget wienerbrød og basseværk jeg normalt gør  mig i, næh, udover en god makronbolle i ny og næ, er jeg ikke den store bager-entusiast. Et snasket væsen der kan gøre mig salig og blød i knæene er dog en stor fedtet bløddejssnegl - der selvfølgelig skal spises i etaper, ved at dissekere ring efter ring af sneglen. Sådanne snegl trængte jeg (i høj grad) til forleden eftermiddag, og jeg besluttede straks at prøve en lovende opskrift af... Opskriften er vældig enkel, og fra du har rørt gæren ud, til du står midt i duften af lækre snegle, går der ikke lang tid. opskrift inspireret af Louisa Lorang 1 dl sødmælk 50 g gær 1/2 dl rørsukker 100 g smeltet smør 5 dl hvedemel 75 g smør 1 dl brun farin 2 tsk stødt kanel 1 tsk stødt kardemomme 100 g hakkede valnødder Lidt smør til formen, lidt mel til udrulning, lidt æg til pensling og eventuelt lidt god chokolade og en lille klat smør til luksus-glasur! Lun mælken til cirka 37 grader, fingervarmt. Opløs gæren i mælken. Tilsæt sukker og smeltet smør. Rør så melet i, lidt efter lidt. Saml dejen og ælt den godt igennem, til den er blank og glat. Dæk den til med et viskestykke og stil den lunt i en times tid. Kom smør, farin, kanel og kardemomme i en gryde og lad det smelte under omrøring. Tag det af varmen og lad det afkøle en smule. Tilsæt de hakkede valnødder. Rul dejen ud, til en rektangel og fordel så fyldet derpå. Rul dejen, forholdsvis stramt om fyldet og skær så sneglene ud. Lad dem være en anelse højere end normalt - du vil sikkert få omkring 10 snegle ud af rullen. Sæt sneglne i en smurt springform, med en anelse mellemrum. Tryk dem en anelse på toppen og lad dem efterhæve i en halv time. Pensl sneglene med lidt sammenpisket æg. Bag sneglene ved 185 grader i 18-20 minutter. Servér sneglene lune, med en smule luksus-glasur på - den laver du af 80 gram smeltet chokolade og en lille klat smør. Jeg håber at de vækker masser af Uhhmm og mums - her er i hvertfald én, fra mig til dig! Photobucket Photobucket