Prikkede æbleskiver med lemon-surprise

Photobucket Photobucket Det er ingen hemmelighed, at jeg længe har gået og troet at hjemmelavede æbleskiver var et, noget så, tidskrævende projekt, som endte ud i bløde, halvflade og lettere brændte æbleskiver... Derfor har jeg, hidtil, gladeligt kastet en tyver efter en pose Karen Wolf, men dét er slut nu! Sidste uge, skulle studiepigerne forkæles - jeg lånte mig frem til en æbleskivepande og resultatet viste sig at være Åh, så godt! Jeg lavede en portion med birkes, citron og orange/lemon-curd i midten - det var virkelig en succes, så den skal i ikke snydes for. Tilføjelsen af birkes kan måske afskrække nogen, men det er altså stadig den klassiske luftige kardemomme-æbleskive der er fremtrædende - bare rolig... Photobucket opskrift 4-6 personer (din yndlings - her er det Mor's/Amo's) 5 dl hvedemel 3 æg 1/2 tsk salt 2 tsk sukker 1 1/2 tsk kardemomme 1 tsk natron 1/2 tsk bagepulver 4 1/2 dl kærnemælk 1 tsk vaniljepulver 3 spsk rapsolie 4 spsk blå birkes 1 økologisk citron - skallen herfra Lemon- eller orangecurd, økologisk Smør til stegning Bland de tørre ingredienser sammen. Skil æggeblommer fra hviderne, rør æggeblommerne sammen med kærnemælk og olie. Vend det herefter i de tørre ingredienser. Lad dejen hvile en halv times tid i køleskabet. Pisk æggehviderne grundigt og vend dem i den kølige dej - det er vigtigt at du vender forsigtigt med en dejskraber (og ikke pisker), da dejen skal være så luftig som muligt.   Fyld dejen over i en sprøjtepose, varm panden godt op og kom lidt smør i hvert hul. Så kan stegningen gå igang - fyld hvert hul i panden godt halvvejs op, lad det sætte sig, vend kuglen med en strikkepind. Fyld en anelse mere dej i, lad det sætte sig, og kom så en klat lemon/orangecurd i midten. Dæk igen med dej, og bliv ved med at vende æbleskiven til den er færdigbagt. Husk at tilføje lidt fedtstof til hullerne, mellem hver portion. Du får kuglerunde æbleskiver, hvis du husker at fylde godt med dej ind i kuglen og vende dem kontinuerligt under stegningen. Bonus: Æbleskiverne kan sagtens steges nogle timer før, de skal spises - læg dem i et ovnfast fad, giv dem 10 minutter ved 200 grader, så har du sprøde lækre æbleskiver! Glædelig 3. søndag i advent Photobucket