Æbleskiver med Nutella-midte

Photobucket Efter den store succes med citron-æbleskiverne er der blevet bagt æbleskiver en masse. Siden min debut, kunne jeg ikke få mig selv til at købe fryse-versionen, så hver en stund med søde piger, rare venner og dejlige børn er blevet toppet med hjemmebagte æbleskiver med lækre overraskelser i midten. Sidste skud på stammen, blev en nutellaversion - prøv den! opskrift 4-6 personer 5 dl hvedemel 3 æg 1/2 tsk salt 2 tsk sukker 1 1/2 tsk kardemomme 1 tsk natron 1/2 tsk bagepulver 4 1/2 dl kærnemælk 1 tsk vaniljepulver 3 spsk rapsolie 1 økologisk citron – skallen herfra Smør til stegning Nutella Bland de tørre ingredienser sammen. Skil æggeblommer fra hviderne, rør æggeblommerne sammen med kærnemælk og olie. Vend det herefter i de tørre ingredienser. Lad dejen hvile en halv times tid i køleskabet. Pisk æggehviderne grundigt og vend dem i den kølige dej – det er vigtigt at du vender forsigtigt med en dejskraber (og ikke pisker), da dejen skal være så luftig som muligt. Fyld dejen over i en sprøjtepose, varm panden godt op og kom lidt smør i hvert hul. Så kan stegningen gå igang – fyld hvert hul i panden godt halvvejs op, lad det sætte sig, vend kuglen med en strikkepind. Fyld en anelse mere dej i, lad det sætte sig, og kom så en lille klat nutella i midten. Dæk med dej, og vend fortsat.   Du får kuglerunde æbleskiver, hvis du husker at fylde godt med dej ind i kuglen og vende dem kontinuerligt under stegningen. Happy baking og glædelig jul! Photobucket Photobucket