Romkugler

Da jeg skulle have et par veninder på besøg forleden, som mildest talt får stjerner i øjnene når der bliver sagt bager og romkugler, var det et klokkeklart køkkeneksperiment. Jeg har aldrig lavet det før, men tanken om blendet kage med god klat syltetøj og krymmel - ja, den virker jo ikke helt afskrækkende. Da jeg gerne ville lave noget selv til pigerne, men ikke lige havde tiden til at bage en kage selv (eller havde kagerester, hvilket jo er det mest idéelle til formålet) blev det færdigkøbte mazarintærter som blev brugt til formålet. De var egentlig ret fine til formålet.  photo foto-1_zpsfa781733.jpg Ingredienser 2 mazarintærter 4 spsk. hindbærsyltetøj 4-6 spsk romessens (smag til) 4 spsk flormelis 4 spsk kakaopulver krymmel Fremgangsmåde Smuldr mazarintærterne i en blender, kom syltetøj, flormelis og kakaopulver i og blend massen sammen. Smag til med romessens, personligt synes jeg der skal meget i. Stil massen på køl i 30 minutter. Tril herefter dejen til små kugler, og rul dem i krymmel. Jeg havde mine opbevaret på køl, for de skulle have den lidt hårde konsistens. Desuden synes jeg også de smager bedste, når de er kolde. God fornøjelse :-)  photo foto-1_zps40c7c3d2.jpg  photo foto-1_zps73d0927b.jpg Forresten, er vi klar over at bloggen har drillet gevaldigt over de sidste par uger. Det beklager vi selvfølgelig! Den er så småt oppe og køre igen, og skulle gerne virke upåklageligt i løbet af imorgen. Til de af jer, som ikke følger os på facebook - kan jeg fortælle at vi vandt rejsen til Barcelona, og har været afsted på en dejlig tur. Vi vil i løbet af ugen lave et postkort, og så vil der komme tips til lækre spisesteder. Det kunne jo være der var én eller to af jer der skulle til Barcelona i løbet af foråret eller sommeren? :-)