Søndags Suppedasen: Hvid vintersuppe med æble og porre

 photo 2-IMG_8620_zps300daba8.jpg  photo 1-efteraringr11_zpsa5d74738.jpg Da det gik op for mig, at vinteren vandt over foråret lidt endnu, øjnede jeg straks muligheden for at varme sig på denne dejlige suppe. En lys, cremet suppe - temmelig perfekt her i overgangstiden, med et lille friskt twist af æble! Suppen her er nem og hurtig at lave, har du en god blender og en håndfuld af årstidens grøntsager, er du ganske godt kørende. Vintersuppe med æble 4 (store) portioner 2 porrer 2 pastinakker 1 blomkålshoved 2 syrlige æbler 1 l grøntsagsbouillon 1,5 dl piskefløde saft fra 1/2 citron salt og peber Pluk blomkålen i buketter og vend dem i citronsaft. Lad dem stå og trække lidt, imens de andre grøntsager skylles og snittes. Skær grøntsagerne i mundrette stykker og kom dem, undtagen æblet, i en gryde med grøntsagsbouillon. Kog det 20 minutter og kom æblerne i, og lad simre med i 10 minutter. Tag suppen af varmen og blend til en cremet konsistens opnås. Kog suppen ind med fløden, smag til med salt og peber. Servér suppen brandvarm med lidt olie, krydderurter eller salt på toppen. ♥♥ Velbekommen og rigtig god søndag! ♥♥  photo 1-3-IMG_8612_zpsfea25b83.jpg