Skønne chunky pærescones

 photo 2-IMG_8916_zps2891046e.jpg Lækre saftige scones med chunkyness fra forårsmoden pære. Er du glad for lidt bid, skal pærerene ikke være overmodne, er du glad for den søde smag og bløde konsistens, snupper du en af dem, der ligger i skålen og er godt moden. Disse scones er dejlige til en kop the, her i det regnfulde efterårsvejr - og lynene hurtige at røre sammen. 8 chunky pærescones 3 modne pærer 200 g mel (bland eventuel lidt spelt ell. Graham med hvede) 1 tsk bagepulver 1 spsk rørsukker 1/2 tsk salt 1 1/2 dl piskefløde 80 g mørk chokolade 90 g smør 1 stort æg Skær pærerne i små tern, fordel dem på en bradepande, strø dem med sukker og bag dem i 15 minutter ved 200 grader. Dette bringer den søde runde smag frem i pærerne, som giver god sødme til bagværket. Smuldr smør, æg, bagepulver og salt sammen. Vend æg, fløde og mel i. Husk på, at en scone-dej ikke skal røres for meget - kun samles. Pærerchunks'ne fordeles i dejen, den samles hurtigt - får lov at stå i en halv times tid, hvorefter den deles i firkanter og kastes i ovnen. De lækre scones skal have 25 minutter ved 200 grader... Og derefter spises lune - gerne med lidt tandsmør eller lemoncurd på.  photo 3-IMG_8908_zps9d474e08.jpg  photo 1-IMG_8920_zpsfd21d379.jpg