Sød pæretærte med knasende mandler

 photo 3811b244-16af-42a1-ac1a-f125610f4069_zps263a2fcf.jpg Denne opskrift var en jeg fandt hos Alt for damernede har ofte rigtig lækre og inspirerende opskrifter - så opskriften er altså tyvstjålet. Men det gør den heldigvis ikke mindre god, her får I i hvertfald opskriften. Jeg håber I har en rigtig god pinse, vejret i dag indbyder jo i den grad til lidt bagning. Denne søde og halvsnasket tærte lavede jeg i sidste weekend til mine sommerhusgæster. Jeg havde en masse modne pærer stående, som lige netop var blevet for bløde til min smag. Så jeg greb anledningen til at bage lidt - den blev smadder god, og var lige tilpas snasket. Helt perfekt til en dejlig kop kaffe.  photo foto-1_zpsf3da80f1.jpg Ingredienser Mørdej: 125 g smør 90 g sukker 1 æggeblomme 225 g mel ½ tsk vaniljesukker. Fyld: 6 modne pærer uden skræl 125 g smør 125 g sukker 2 æg 125 g. mandler 50 g flækkede mandler   Fremgangsmåde
  • Mørdej
  • Rør ingredienserne til mørdejen sammen.
  • Pak dejen i film, og læg nu i køleskabet mindst en time.
  • Fyld
  • Skræl, og del pærerne i kvarte, og fjern kernehuset.
  • Pisk sukker og smør hvidt, og kom æggene i et ad gangen.
  • Tilsæt de malede mandler.
  • Rul 2/3 af dejen ud - kom det i en springform, og pres dejen op af kanterne.
  • Bag dejen i 10 minutter på 180 grader.
  • Lad tærten køle lidt af.
  • Fordel herefter pærerne og hæld fyld og mandler over.
  • Rul resten af dejen ud, og skær dem i strimler
  • Lav et gittermønster af dejen oven på tærten.
  • Bag 30-40 min. på 180 grader
Velbekomme.  photo 1_zps0f70ca5b.jpg