Søde rabarber-snurrer

 photo 3-IMG_8952_zps813752d7.jpg De fantastiske kanelsnurrer fra Hr. Meyer er efterhånden blevet en sand klassiker i mange danske hjem (madblogs inklusive) – med god grund synes jeg! Den svenske basse er i min verden, det perfekte møde mellem sød kardemomme-bolle og snasket kanel-guf. I anledning af de varmere temperaturer og rabarbersæson i fuld flor, har jeg lavet en version med marcipan og rabarber. Kig med, bliv inspireret og bag løs! Rigtig god weekend, hvadenten den står på Destortion eller bagværk! Dej: 35 g gær 4 dl sødmælk 150 g smør 2 spsk sukker 1 tsk salt 1 tsk kardemomme 1 æg Hvedemel Rabarber-fyld: 4 stængler friske rabarber (glemte at veje) 50 g marcipan ½ tsk vanilje 2 spsk rørsukker How to: En sød gærdej som denne, er fantastisk at arbejde med. Blød, smidig og nem at have i hænderne. Lav en god dej, ved at mase gær, sukker og salt godt sammen med en ske til det er flydende. Rør kardemommen i mælken og varm godt op, smelt smøren heri. Rør æg, den varme mælk/smør og mel i dejen, ælt godt og lad dejen stå og hæve mens fyldet laves. Skyl de friske rabarbere i kold vand, skær dem i stykker af 1-2 cm. Kom dem i en gryde, drys med sukker og en sjat vanilje. Lad massen koge under omrøring, kompotten er færdig når rabarberne er trevlet. And then: Rul den lækre dej ud i en firkant, på et meldrysset bord (40x50 cm er nok nogenlunde passende). Smør rabarberfyldet ud i et jævnt lag på hele firkanten. Riv marcipan henover firkanten, vær lidt gavmild - det smager jo godt! Fold dejen sammen på midten, og tryk forsigtigt på dej, så kanterne fæstner sig en smule. Skær dejen i strimler, og klip dem så op på midten, så kun 1 cm af dejen stadig hænger sammen. Sno de to ender og bind så en knude. (Er min forklaring for mærkelig, kan "kanelsnurre-snoning" Googles/fremskaffes fra de fleste madblogs) Ulempen ved disse snurrer er, at de sviner en del at sno ift. almindelige med kanel. Det er dog synd at spare på rabarberfyldet, da resultatet så blot bliver en sød bolle. Fordel snurrerne på en beklædt bageplade og bag dem 15 minutter ved 200 grader.  photo 1-IMG_8966_zps528b4b3d.jpg  photo 2-IMG_8957_zps9855fed1.jpg</a