Lækre Sliders - Svansø cook off

I denne uge har vi været i køkkenet under nogle ret lækre forudsætninger - nemlig med den smadder lækre goodiebag fra Svansøfyldt med dejlige og velsmagende produkter. Vi deltager jo i Cook Off'en, sammen med 4 andre blogs. Og med så mange dejlige og spændende produkter, kan begrænsningens kunst nogle gange være den største. Vi plejer jo gerne at være fortalere for relative korte ingredienslister - men når nu man får foræret så mange spændende produkter, sååå skulle man da næsten være et skarn ikke at bruge løs af lækkerierne. photo IMG_7005_zps133a2efd.jpg Vi valgte at lave nogle lækre små burgere, de såkaldte silders. Her brugte vi soltørrede tomater til at give bollen et lækker twist, hertil havde vi en idé om en mere saftig bøf med ekstra smag. Derfor faldt valget på den dejlige Dijon Vinaigrette som krydderi, hvilket var et hit. Vi smurte burgeren med chilipesto og dyppede pommes i Aioli. Kan helt sikkert sige, at det ikke er sidste gang retten serves her, og i bedste stil med Svansøs tema mad i godt selskab, blev de spist i godt vennelag. De små burgere er perfekte til alle de hyggelige sommerarrangementer vi går i møde, hvor lette anretninger, kolde øl, glade grin og god musik for alvor er i højsædet. MEN kære læsere, det er jo heldigvis sådan at vi også får lov til at give jer chancen for at vinde denne lækre goodiebag, så I kan få lov at teste alle de lækre opskrifter som vi bloggere har haft gang i. Opskrifterne finder I Inde på Svansøs facebook site, hvor alle retterne bliver lagt op, og her kan I stemme på den ret I synes er den bedste. Hvis I føler for at give vores ret en stemme, vil vi naturligvis blive smadder glade. Alt i skal gøre er, smid en kommentar i kommentarfeltet og fortæl hvad "Mad i godt selskab" er for jer og like Svansø. photo IMG_7015_zpsff830b3c.jpg Burgerboller (ca. 15 stk) ca. 250 g. fuldkornshvedemel ca. 250 g. hvedemel 50 g. gær 3 dl. mælk 5 spsk. soltørrede tomater 2 tsk. salt + sesamfrø til toppen Bøffen 500 g. oksekød 3-7 % 4-6 spsk. Dijon Vianaigrette 4 spsk fuldkornsmel salt og peber Pommes frites Bagekartofler (stk. efter antal pers.) Olivenolie Salt og timian Fremgangsmåde
 • Pommes frites
 • Skær kartoflerne ud i ønskede pommes frite størrelse -  krydder dem med salt og timian, lidt olivenolie.
 • tage en bradepande med bagepapir og fordel fritterne Bages ved 200 grader i ca. 35-40 minutter.
 • Brugerboller;
 • Lun mælken og opløs gæren her i, til sæt salten
 • Ælt sammen med ca. halvdelen af melet, tilsæt hakkede soltørrede tomater - ælt resten af melet i.
 • Form bollerne med en diameter på ca. 5-6 cm. Pensl dem med vand og drys med sesamfrø bages ved 200 grader i ca. 10 minutter.
 • Bøffen;
 • Rør køddet sammen med henholdsvis dijon vinaigrette, mel og salt.
 • Steg en lille prøve bøf i olivenolie - og smag herefter til med vinaigrette eller salt.
 • Lav nu din yndlings burger, fyld den med dine fortrukne ingredienser. Vi smurte med chilipesto og vi fyldte dem med; babyspinat, agurk, avocado, bacon, ost og tomat.Et lille tip er at bruge træpinde igennem burgeren, det gør den både nemmere at spise, da den holder det samlet - og så er det en rigtig fin lille detalje med en tomat på toppen.Velbekomme.
 photo IMG_7032_zps038fe53b.jpgIndlægget er sponsoreret, men udelukkende med udtryk for egne meninger