Nøddefragilite med skøn blåbærcreme

 photo 4-IMG_9379_zps488479ca.jpg  photo 3-IMG_9383_zpsb6e121b2.jpg I forbindelse med Svansø's JAM bake event måtte vi jo en tur i køkkenet - og bevæbnet med gode råvarer og godt selskab er det jo ingen sag. Vi blev hurtigt enige om, at vi måtte bruge noget af den lækre blåbærmarmelade - helst i en form, så man rigtig kunne se den flotte blå farve det ville give. Noget med nøddebund synes også temmelig oplagt, leverancen taget i betragtning... Vi tryllede lidt i køkkenet, og resultatet blev denne lækre nøddefragilite. Helt perfekt til eftermiddagskaffen eller postionsanrettet med bær som afslutning på en god middag. Vi havde vidst selv fået kageoverload, så vi overlod testsmagningen til vores kageglade familier - som heldigvis var ovenud tilfredse og vendte tomlen op! Nøddefragilité til 8 personer 150 g økologiske hasselnødder 50 g økologiske mandler 4 økologiske æggehvider 100 g flormelis 50 g økologisk rørsukker 4 spsk økologisk honning 1/2 l. økologisk piskefløde 1/2 tsk vaniljekorn 4 spsk økologisk blåbærmarmelade 2 håndfulde friske økologiske blåbær [ovennævnte "tørre" ingredienser er naturligvis fra Svansø] Bunden til en fragilite kan sagtens laves 1-3 dage i forvejen. Blend hasselnødder og 50 g flormelis sammen i en blender. Pisk æggehviderne godt stive og si så det resterende flormelis i blandingen - og pisk med. Vend de hakkede nødder i blandingen - det er vigtigt ikke at piske rundt, men vende nødderne i. Beklæd to bradepander med bagepapir, og fordel nøddebundene ud derpå. Smør bundene ud i to ens rektangler. Mandlerne hakkes groft og vendes i honning, dette dryppes ud på den ene af bundene (den der bliver til toppen). Bundene bages på 150 grader i 30 minutter - bagetiden på sådanne bunde (og i forskellige ovne) kan variere meget. Hold godt øje, hvis du ikke vil have en alt for sprød bund. Den skønne blåbærcreme er lækker og simpel. Rør lidt vanilje i fløden og pisk til flødeskum. Vend blåbærsyltetøjet i. Smag til for mere/mindre syltetøj og vanilje. Et par timer før servering, lægges kagen sammen. Nederste og øverste lag skal være med mandel, de miderste uden. Læg kagen sammen, skiftevis bund og creme. Sæt den på køl, den må ikke nå at miste bid, men skal blot lige have lov at sætte sig. Vær omhyggelig når du skærer ud. Dette trin voldte os en smule problemer, fragilite betyder skrøbelighed - et faktum der godt kan besværliggøre udskæringen en smule... Nyd kagen med godt selskab og god kaffe! Velbekomme :-)  photo 1-IMG_9394_zps6f896c03.jpg KONKURRENCE Men kære læsere, I kan jo også vinde den lækre goodiebag, fyldt med lækre økologiske sager. Alt i skal gøre for at vinde den, er at like vores kage inde på SVANSØ's facebook, og så lægge en kommentar til indlægget,  så trækker vi lod blandt jer alle (vinderen vil altså blive kontaktet via mail) Opskrifterne kommer op på SVANSØ's facebook, så husk endelig at kigge med - og I kan altid følge med på SMAGSLØJER's egen facebook, og hvis I ikke allerede liker derinde så skynd jer at klik forbi - her opdatere vi jævnligt med opskrifter og events.  Konkurrencen er afholdt. photo 6-IMG_9358_zps9ce7744f.jpg